Audi SQ5, primul model S cu motor TDI
18.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Audi poarta un duel de la distanta cu BMW, acceeptand provocarea de a lansa versiuni diesel sportive. La BMW, acestea sunt produse sub logo-ul M Performance, in vreme ce la Audi gama este marcata de litera S si a fost deschisa de SQ5 TDI.

Asadar, Audi SQ5 este unul dintre primele modele S echipate cu motorizari diesel, primind un V6 TDI biturbo de 3,0 litri, existent deja la modelele A6 si A7. Cu o putere de 313 CP si un cuplu impresionant de 650 Nm, propulsorul permite o repriza de acceleratie 0-100 km/ora in doar 5,1 secunde si o viteza maxima de 250 km/ora limitata electronic. Evident, este cea mai rapida versiunea Q5!

Audi ofera cutia automata tiptronic cu 8 rapoarte si transmisia integrala Quattro. Suspensia speciala coboara garda la sol cu 30 mm, iar jantele sunt pe 20 inch (optionat, pot fi si pe 21 inch).

Audi SQ5 este un concurent direct pentru BMW xDrive35d, echipat cu un diesel biturbo cu 6 cillindri in linie, cu o putere de… exact 313 CP!

Finisajele speciale tradeaza verunea de top, atat la exterior (calandru gri titan), cat si la interior (aluminiu, carbon, lemn, lac negru). Comercializarea noului Audi SQ5 va incepe in primul trimestru din 2013.

Distribuie acest articol!