BMW X1 - 300.000 unitati
23.07.2012
        
Distribuie acest articol!   
Poveste de succes – vanzari remarcabile si o gama larga de premii. In numai doi ani si jumatate au fost livrate 300.000 unitati BMW X1 catre clienti. In acelasi timp modelul a castigat si aprecierile specialistilor, obtinand numeroase premii de specialitate.
 
BMW are deja o traditie a inovatiei prin gama de modele BMW X. Al patrulea model al familiei, BMW X1, deschidea la lansarea din toamna anului 2009 un nou segment pentru piata premium. Inca de la lansare, noul model a captat atentia publicului si specialistilor, adjudecand un numar important de premii nationale si internationale.
 
La sfarsitul lunii iunie 2012, BMW X1 a ajuns la 300.000 unitati livrate catre clienti in numai doi ani si jumatate de la lansare, o data cu debutul pe piata din Statele Unite si inceperea productiei din China  (dedicata pietii locale) la noua fabrica din Tiexi. In Romania, BMW X1 este unul dintre principalele motoare ale cresterii marcii, cu 127 unitati livrate catre clienti in primele 5 luni, echivalentul unui plus de 36,6%. In total, de la lansare, in Romania au fost livrate 700 de unitati. Din acest total, peste 80% sunt modele diesel de 4 cilindri cu tractiune integrala. De altfel, pentru tractiunea integrala au optat 92% dintre clienti, in timp ce 3 din 4 au ales cutia automata.
 
 
BMW X1 a primit un set de imbunatatiri importante, de la modificari de design, pana la noi tehnologii si motorizari. De la sfarsitul lunii iulie, noul model va fi disponibil cu 5 motorizari diesel si 3 benzina, portofoliul acoperind puteri intre 116 CP si 245 CP. Din gama face parte si BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition, care dezvolta 163 CP si un consum mediu in testul de consum EU de numai 4,5 litri/100 km corespunzator unor emisii CO2 de 119 g/km, cea mai mica valoare pentru un SUV premium.
 
Pachetul de tehnologii include de asemenea un spectru larg – de la motorizari cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si cutia automata cu 8 trepte (unica in segment), pana la solutii de comunicatie fara egal care includ aplicatii internet precum BMW Apps si Aupeo!.

Distribuie acest articol!