Noul Peugeot 301 - robust si generos
22.07.2012
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot 301 este destinat acelor piete in care conditiile de drum sunt foarte dificile, iar spatiul interior este o necesitate de prima importanta. Este motivul pentru care aceste doua aspecte au fost baza de pornire a proiectului si elementele de baza pentru echipa de design Peugeot. 301 a fost gandit pentru a deveni referinta segmentului in materie de spatiu interior si durabilitate.

Inca de la debutul proiectului, cand au fost definite specificatiile masinii, inginerii Peugeot au luat in calcul ca 301 va trebui sa ruleze foarte mult timp in conditii dificile: drumuri de slaba calitate, climat extrem (foarte fierbinte sau foarte rece), umiditate ridicata, etc. Toate aceste situatii au fost premise de dezvoltare ale noului model si, mai mult decat atat, prototipurile au fost testate extensiv, fiind rulate zeci de mii de kilometri pe mai multe continente ale lumii.

Folosind toate datele prelevate din dezvoltarea modelului, precum si experienta de peste o suta de ani in fabricarea masinilor, designerii Peugeot au ales cele mai bune solutii tehnice pentru a indeplini toate promisiiunile de mai sus pentru viitorii proprietari ai lui 301. Astfel modelul beneficiaza de mai multe caracteristici pentru a putea functiona foarte multi ani in zone dificile ale planetei.

Fiabilitatea si standardul de calitate foarte ridicat al asamblarilor si executiei in general au fost o parte din temele de proiect pentru 508, renumit deja pentru calitatea perceputa. Acestea sunt si elementele aplicate la 301, care va fi consturit la uzina de la Vigo. In total, prototipurile de teste au parcurs peste 4 milioane de kilometri pentru a perfectiona masina pana in cele mai intime detalii. Rezultatul este fiabilitatea exceptionala, chiar si in cele mai dificile conditii de exploatare.

Spatiul din habitaclu si volumul portbagajului au constituit doua obiective majore, ele fiind legate de cerintele exprese ale utilizatorilor de automobile din pietele strategice ale lui Peugeot 301, localizate in marea lor majoritate in afara Europei de Vest. In cele mai multe cazuri, automobilul este utilizat de intreaga familie, astfel ca de multe ori pasagerii de pe bancheta sunt o prezenta constanta in masina. Peugeot 301 a fost dezvoltat tinand cont de toate aceste considerente, urmarind sa devina o referinta comparativ cu ceea ce exista in prezent pe piata.

Proiectantii caroseriei au optimizat dimensiunile platformei utilizate pentru 301, astfel incat sa se poata ajunge la o lungime totala de 4,44 m. Ampatamentul a crescut la 2,65 m, fiind cel mai mare din segment, astfel incat sa permita obtinerea unui spatiu maxim. Printre elementele esentiale care definesc Peugeot 301 din punct de vedere spatiu se numara si volum portbagajului, de 640 litri (506 dmc, conform VDA 210).

Peugeot 301 va fi pus in vanzare pe 1 noiembrie in Turcia, Europa Centrala si de Est, Rusia, Ucraina, Grecia, Magreb si Orientul Mijlociu. Va fi disponibil de asemenea in cateva tari africane, pe anumite piete din America Latina si China.

Distribuie acest articol!