Audi introduce oglinda digitala in serie
10.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

De nenumarate ori am admirat, la mai toate saloanele auto cu pretentii, tot felul de prototipuri sofisticate, dotate cu tehnologii una mai futurista decat alta. Insa, in majoritatea cazurilor, inventiile au ramas la stadiul de concept car. Asa s-a intamplat pana acum si cu ecranele si camerele de luat vederi amplasate pe post de oglinzi retrovizoare.

Dar iata ca, dupa ce a introdus-o in cursele de anduranta, Audi se grabeste sa lanseze “inventia” in productia de serie. Si astfel, pana la finele acestui an, oglinda retrovizoare digitala isi va face aparitia in productie. Ce-i drept, in serie mica, pe modelul supersport Audi R8.

La fel ca prototipurile de curse care au concurat in cursa de 24 de ore de la Le Mans, R8 este deficitar la capitolul vizibilitate spate, astfel ca cei de la Audi au decis sa profite de evolutia tehnologica pentru a suplini neajunsul clasicei retrovizoare centrale.

Oglinda dispune de o imagine foarte clara si cu un contrast excelent, luminozitatea fiind reglata in functie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, cel de la volan poate dezactiva in orice moment aceasta oglinda-monitor. Cei de la Audi au mai anuntat ca lucreaza la incorporarea de informatii aditionale pe acest display.

Ecranul este amplasat in locul clasic al oglinzii retrovizoare centrale, are diametrul de 7,7 inch si foloseste tehnologie AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode), furnizata de partenerul tehnic Samsung. De altfel, este pentru prima oara cand tehnologia AMOLED este folosita la dotarea automobilelor. Cat despre camera de luat vederi, aceasta are diametrul de doar cativa milimetri si un unghi de vizualizare mult mai larg decat o oglinda clasica.

Distribuie acest articol!