Chevrolet Trax, in premiera mondiala la Paris
14.08.2012
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet a inventat SUV-ul cu peste 75 de ani in urma, odata cu lansarea modelului Suburban Carryall, in 1935. Peste doar cateva saptamani, nou-noutul Chevrolet Trax va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris, pe 27 septembrie. Trax va intregi oferta Chevrolet de SUV-uri, alaturi de modelul Captiva.

Cu o lungime de 4.248 mm, latime de 1.776 mm si un ampatament de 2.555 mm, noul SUV de dimensiuni mici de la Chevrolet are o caroserie cu linii puternice, care denota agilitate si mobilitate. Ofera spatiu suficient pentru 5 persoane. Va asigura o dinamica de conducere in concordanta cu cerintele urbane, dar va oferi, atunci cand este necesar, posibilitatea de a conduce pe teren accidentat.

Gama de motoare va include o unitate pe benzina cu supraalimentare de 1,4 litri, un motor pe benzina de 1,6 litri, precum si un turbo-diesel de 1,7 litri. Motorul turbo pe benzina de 1,4 litri este combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte, dezvolta o putere de 140 CP si genereaza un cuplu maxim de 200 Nm. Sistemul de tractiune integrala este disponibil pentru variantele cu motoare turbo pe benzina de 1,4 litri sau diesel de 1,7 litri.

Motorul diesel de 1,7 litri va dezvolta o putere de 130 CP si un cumplu maxim de 300 Nm. Toate sistemele de propulsie cu transmisie manuala sunt echipate cu sistem Start/Stop. Atat motorul diesel de 1,7 litri, cat si cel turbo pe benzina de 1,4 litri vor fi disponibile si cu o transmisie automata cu 6 trepte de viteza.

Noul Trax ofera posibilitati multiple de depozitare. Pe langa portbagaj, care are un volum de 358 litri, acestea includ diverse compartimente, deasupra si pe ambele laturi ale consolei centrale, precum si o cuva disponibila sub scaunul pasagerului. Sub podeaua portbagajului este disponibil un spatiu suplimentar pentru depozitare.

Pe langa scaunele din spate, ce pot fi rabatate in raport de 60/40, scaunul pasagerului din fata poate fi pliat, asigurand o flexibilitate sporita in acest segment de autovehicule. In total sunt disponibile 8 combinatii de asezare a scaunelor.

Nivelurile de echipare superioare vor fi dotate standard cu sistemul Chevrolet MyLink. Acesta este un sistem infotainment care afiseaza continutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezolutie inalta si o diagonala de 7 inch. Incepand din iarna viitoare, sistemul MyLink va include o aplicatie pentru navigatie, ce va putea fi descarcata pe smartphone-uri compatibile. Aceasta va afisa ruta calculata de smartphone pe ecranul tactil al sistemului.

O gama larga de sisteme de siguranta pasiva si activa, disponibile standard, va asigura protectia eficienta a ocupantilor in eventualitatea producerii unui accident. Modelul Trax va fi echipat cu 6 airbaguri, sistem de control electronic al stabilitatii (ESC), inclusiv un sistem de asistenta la pornirea in rampa (HSA), sistem de control al tractiunii (TC), un sistem de antiblocare la franare (ABS) cu distributie electronica a fortei de franare. Asistenta pentru stabilizarea remorcii (TSA) si sistemul de control la deplasarea in panta (HDC) reprezinta dotari standard pentru autovehiculele cu nivelul de echipare LT.

Distribuie acest articol!