Iata noul Audi A3 Sportback
20.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cu o saptamana inainte de deschiderea editiei 2012 a Salonului de la Paris, Audi a dezvaluit primele informatii si imagini cu una dintre cele mai asteoptate noutati ale evenimentului din capitala Frantei, noul Audi A3 Sportback.

Este vorba de o noua generatie a versiunii cu 5 usi a compactei A3. Pretul de start anuntat pentru Germania este de 22.550 euro. La fel ca in cazul generatiilor preecdente, este un automobil cu care Audi tinteste in primul rand familiile tinere sau de varsta medie, dar si clientela feminina. In general, acei oameni care isi doresc un automobil premium, practic pentru utilizarea cotidiana cu precadere in mediul urban.

Cu partea din spate marita, in primul rand pentru a putea integra a doua pereche de usi, Sportbak este mai lung cu 7 cm (4,31 m lungime) si are ampatamentul marit cu 3,5 cm, fata de A3 clasic. In comparatie cu generatia precedenta, dimensiunile de gabarit sunt relativ aceleasi, insa greutatea totala a scazut cu pana la 90 kg, in functie de versiune).

La interior, diferentele sunt minime fata de versiunea in 3 usi. Desigur, portbagajul este sensibil mai mare (+15 litri), cei 380 litri fiind similari cu volumul oferit de VW Golf VII si cu 20 de litri peste BMW Seria 1. Cu bancheta spate rabatata si planseul plat, volumul ajunge la 1.220 litri.

Ca si modelul in 3 usi, noul Audi A3 Sportback este construit pe platforma MQB, fiind „omologul” premium al noului Volkswagen Golf VII. Versiunile de finisare si echipare sunt similare cu cele de la A3 cu 3 usi, la care se adauga pachetul S Line. Nu mai putin de 13 nuante sunt disponibile pentru caroserie. Printre cele mai importante noutati tehnice incorporate se numara sistemul multimedia MMI cu display retractabil electric, de 5,8 inch.

Audi va oferi patru versiuni de propulsie pe benzina, incepand cu 1,2 TFSI de 105 CP sau 122 CP. Ulterior va exista si o versiune de 140 CP, cu tehnologie "Cylinder On Demand", care opreste cilindrii 2 si 3, atunci cand se poate, pentru economie de carburant. Varful va fi 1,8 TFSI de 180 CP. Motoarele diesel vor fi de 1,6 litri (105 CP) si 2,0 litri (150 sau 184 CP). Transmisia integrala quattro va fi disponibila pe versiunile 2,0 TDI si 1,8 TFSI. Toate motorizarile vor dispune de sistem "start-stop" si transmisie manuala cu 6 trepte, versiunea S-Tronic cu 7 trepte fiind disponibila optional.

Cu siguranta, noul A3 Sportback va avea si o versiune S, iar pentru anul viitor este asteptata varianta pe gaz natural TCNG, de 1,4 litri si 110 CP. Apoi, in 2014, va urma sa isi faca aparitia hibridul reincarcabil A3 e-Tron.

Distribuie acest articol!