MINI Paceman - pentru jungla urbana
19.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Inca o data, marca MINI combina extinderea gamei de modele cu o incursiune intr-o noua clasa de automobile. MINI Paceman este primul Sports Activity Coupe din segmentul compact premium. Liniile de coupe extins si sentimentul MINI specific karturilor sunt combinate cu ambianta exclusivista a interiorului ce poate fi utilizat in diferite forme, iar rezultatul este MINI Paceman, un pionier in mediul urban.

Atitudinea sportiva si versatilitatea sunt elemente definitorii pentru cum se conduce MINI Paceman. Patru variante de motoare vor fi disponibile de la lansare, iar specificatia standard MINI Paceman va include si suspensie sport, cu garda redusa. Acesta este cel de-al doilea model (dupa MINI Countryman) care ofera posibilitatea ca puterea motorului sa fie transferata catre toate cele patru roti. Debutul pe piata al noului model este programat in prima parte a anului urmator.

Cel de-al saptelea model din portofoliul MINI are propriul caracter, in timp ce demonstreaza legaturi ferme cu stilul inovator si inconfundabil al marcii britanice premium. Conceptul inovator are originile in necesitatile grupurilor-tinta moderne, care apreciaza, in egala masura, un design indraznet si placerea unica a condusului. Cu doua usi si un hayon mare, la care se adauga scaunele spate integrale, MINI Paceman completeaza sportivitatea eleganta a proportiilor sale cu o noua interpretare a interiorului familiar MINI.

Datorita pozitiei usor ridicata a scaunelor spre inainte, conducatorul si pasagerul din dreapta beneficiaza de o vizibilitate excelenta, in timp ce pasagerii din spate au parte de un spatiu extrem de generos. Scaunele ofera si un suport lateral remarcabil si confort exceptional intr-o ambianta specifica unei limuzine. Prin rabatarea scaunelor din spate, capacitatea portbagajului de la MINI Paceman se extinde de la 330 la un maxim de 1.080 de litri.

Motoarele pe benzina disponibile pentru MINI Cooper Paceman si MINI Cooper S Paceman si versiunile diesel de la MINI Cooper D Paceman si MINI Cooper SD Paceman acopera puteri cuprinse intre 112 CP si 184 CP. Toate aceste motoare sunt combinate in echiparea standard cu o transmisie manuala cu 6 trepte, chiar daca optional este disponibila si o cutie de viteze automata cu 6 rapoarte.

Sistemul de tractiune integrala MINI ALL4 se afla in echiparea variantelor MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman si MINI Cooper D Paceman.

Se intentioneaza si realizarea unei versiuni MINI John Cooper Works Paceman.

Distribuie acest articol!