Noul BMW Seria 7 a debutat in Romania
25.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul BMW Seria 7 a fost prezentat publicului din Romania in cadrul turneului de golf Cupa de Cristal BMW 2012. Acesta a marcat o premiera importanta pentru competitie – castigatorii avand sansa sa reprezinte Romania la cel mai mare turneu de golf amator din lume – BMW Golf Cup International. In fiecare an, peste 100.000 de jucatori din 50 de tari isi disputa un loc in finala mondiala, competitie care in 2012 a aniversat 30 de ani de la prima editie.

Cele mai importante modificari pe care le aduce noul model sunt la interior – gama de motorizari a fost revizuita si pachetul de masuri BMW EfficientDynamics a fost extins pentru a reduce consumul (in medie cu peste 15%) si a imbunatatii calitatile dinamice. De exemplu, noul BMW 730d xDrive, proaspat prezentat in gama, este acum cea mai eficienta limuzina de lux cu tractiune integrala din lume, cu emisii conform normelor de masurare europene de numai 158 g/km (cu 20g mai mic si fata de versiunea anterioara 730d cu tractiune spate). In acelasi timp modelul cu tractiune integrala realizeaza sprintul 0-100 km/ora in 6 secunde, aceeasi performanta realizata inainte de versiunea 740d xDrive.

Toate modelele beneficiaza de tehnologia TwinPower Turbo si de cutia de viteze cu 8 trepte care contribuie semnificativ la performantele dinamice excelente si consumul redus. Suplimentar, o noua generatie a modului EcoPro care ofera in premiera functia automata de coasting (rularea la liber).

Tot la interior se remarca noua unitate iDrive care vine cu un procesor grafic semnificativ imbunatatit si o serie de functii noi. Printre acestea se remarca o harta semnificativ imbunatatita si mult mai rapida sau posibilitatea de a rula filme de pe un memory stick USB (suporta fisiere MPEG4 si MOV). O experienta unica este asigurata si de sistemul de Rear Seat Entertainment, care vine cu un nou design al ecranelor din tetiere, si de sistemul de sunet de inalta fidelitate oferit de Bang & Olufsen, pentru prima data disponibil pe BMW Seria 7.

La exterior se remarca noile faruri LED adaptive cu faza scurta integrata in inelul specific BMW pentru o aparitie deosebit de spectaculoasa.

Cel mai luxos model din gama BMW va fi disponibil incepand cu un pret de 65.250 euro fara TVA pentru versiunea 730d, echipata cu un motor de 6 cilindri diesel si o putere maxima de 258 CP.

Distribuie acest articol!