SEAT prezinta noul Leon
27.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

James Muir, presedintele SEAT, a dezvaluit aseara noul SEAT Leon pentru prima data, in cadrul evenimentului Volskwagen Group Media Evening, un preludiu al Salonului Auto de la Paris 2012.

Presedintele SEAT a folosit acest moment de asemenea pentru a  dezvalui noul logo al companiei, care a fost lansat o data cu noul Leon. „Noul Leon va fi primul model SEAT care va purta noul logo al companiei. Noul logo SEAT reflecta angajamentul nostru fata de deisgnul curat, precis si excelenta inginereasca fara precedent”.

Concurand intr-un mediu extrem de competitiv – sectorul hatchback-urilor medii, noul Leon este primul model care intruchipeaza noul limbaj de design SEAT, prevazut de conceptele  IBE, IBX si IBL. Noul Leon va fi echipat cu o multitudine de tehnologii inovative legate de siguranta si conectivitate, de asemenea va fi prima masina din segmentul sau echipata cu tehnologie full-LED. Interiorul are in centrul atentiei soferul si expune cel mai inalt nivel de executie, precum si cele mai recente materiale placute la atingere.

Noul Leon este construit pe noua platforma MQB apartinand Grupului Volkswagen. Este cu 90 de kg mai usor si, in ciuda faptului ca este mai scurt cu 52 de mm fata de predecesorul sau, are mai mult spatiu interior. Este disponibila o gama de 6 motoare pe benzina si 4 diesel, garantand ca poate satisface preferintele tuturor clientilor. Noul Leon va fi echipat si cu sistem Start/Stop, iar cel mai eficient motor va emite doar 99g de CO2, o cifra impresionanta pentru o masina in aceasta categorie.

Noul model este a treia generatie de Leon, precedenta castigandu-si reputatia de a livra o experienta de condus extraordinara si interactiva. Noua generatieva continua pe aceeasi traiectorie, multumita greutatii per total mai mici si ampatamentului mai mare.

Si, la fel ca generatiile anterioare, noul model va fi construit in fabrica SEAT de la Martorell, langa Barcelona, Spania. In total 1,2 milioane de autoturisme SEAT Leon au fost vandute de la data lansarii primului model, in 1999.  Primele piete care vor primi noul Leon vor fi Germania, Austria si Elvetia, cu vanzari incepand de la finalul lui noiembrie.

James Muir a confirmat de asemenea ca noul Leon va avea mai mutle variante de caroserie: „Pentru prima data, gama Leon va fi extinsa cu varianta in 3 usi si cea sports tourer. Ele vor creste atractivitatea modelului Leon precum si aria de acoperire in cadrul segmentului”.

Noul Leon ajunge in gama SEAT in cea mai aglomerata perioada din istoria companiei in ceea ce priveste lansarea de noi produse. Ofensiva de produse SEAT a inceput cu introducerea primei masini de oras – Mii, a continuat cu faceliftul gamei Ibiza si recent lansatul Toledo – sedanul in 5 usi.

Distribuie acest articol!