VW Golf VII - un nou inceput
04.09.2012
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a prezentat in aceasta seara, la Berlin, noua versiune a compactei Golf. Este vorba de cea de-a saptea generatie a hatchback-ului lansat in 1974, model ce a rescris istoria automobilului in Europa si nu numai, reinventand segmentul compactelor. Golf continua sa ramana referinta in categoria sa, fiind cel mai vandut model VW, cu peste 29 de milioane de exemplare vandute.

In asteptarea noului Golf, s-a scris mult despre acesta si noutatile pe care le inglobeaza. Dupa cum se vede si asa cum ne asteptam, nu este vorba de nicio revolutie in aspectul sau. Noul Golf conserva, asadar, stilul cu care ne-a obisnuit de ani buni. Galeria foto care insoteste acest material prezinta in detaliu Golf VII, atat la exterior, cat si in interior.

Insa marea noutate cu care vine VW Golf VII nu se vede in imagini, desi este una majora. Dupa unii, este de-a dreptul cel mai mare salt tehnologic din ultimele doua decenii pentru Grupul VW. Vorbim despre noua platforma modulara MQB, care va sta la baza a zeci de modele purtand sigla VW, Audi, SEAT sau Skoda si care urmeaza sa fie lansate in urmatorii ani. O platforma foarte avansata tehnologic si care va contribui din plin la reducerea costurilor de productie pentru cel mai mare constructor de automobile din Europa.

MQB are un rol cheie in tentativa gigantului german de a deveni, pana in 2018, liderul industriei auto la nivel mondial, depasindu-si eternii rivali General Motors si Toyota. Ramane de vazut daca MQB, cu cele peste 30 de viitoare modele, va raspunde asteptarilor. Alaturi de noul Audi A3, Golf VII deschide acest nou drum, incercand sa-si onoreze blazonul, de cel mai bine vandut model al VW Group si al treilea din istoria automobilului!

Distribuie acest articol!