Iata noul Opel Cascada
18.10.2012
        
Distribuie acest articol!   

Modelul Cascada, varianta decapotabila a marcii Opel, care va fi lansata la inceputul anului 2013, este un autovehicul cu patru locuri elegant, cu o silueta alungita si un acoperis din material textil de inalta calitate. Tintind spre varful gamei Opel, Cascada este o decapotabila de dimensiuni medii nu numai prin dimensiunile sale (lungime: 4.697 mm, latime 1.840 mm fara oglinzile exterioare), dar si prin alura sa, prin tehnologiile si functiile premium pe care le ofera.

Dupa cateva generatii de modele Kadett compacte si Astra cabriolet, Opel se intoarce la o veche traditie a decapotabilelor cu patru locuri de dimensiuni medii, prestigioase si rare, cu acoperis din material textil, care dominau anii 50 si 60, precum Kapitan si Rekord, dar intr-o maniera noua si proaspata si integrand cele mai bune tehnologii moderne. Modelul Cascada asigura o experienta de conducere precisa, datorita caroseriei sale extrem de rigide, suspensiei fata HiPerStrut si sistemului de amortizare adaptiva FlexRide. Soferul si pasagerii din fata se pot bucura de experienta rularii cu acoperisul premium din material textil coborat, actionat prin apasarea unui buton in 17 secunde, la viteze de pana la 50 km/ora. Dispozitivele de ghidare a centurii de siguranta actionate electric, tapiteria din piele Nappa exclusivista si scaunele ventilate si ergonomice, precum si sistemele de siguranta insesizabile si vigilente va fac viata mai linistita si sigura. 

Noul Opel Cascada de dimensiuni medii are o postura mai impresionanta decat cea a modelului compact Astra Twin Top din 2006. Ampatamentul este cu 71 mm mai lung, ecartamentul fata cu 56 mm mai lat si ecartamentul spate cu 70 mm mai mare. Acestea constituie un avantaj in materie de manevrabilitate si stabilitate. Puntea fata dispune standard de cea mai buna tehnologie Opel pentru sasiu, cu suspensia HiPerStrut, care a fost dezvoltata initial pentru modelul Insignia OPC.

O gama larga de sisteme de propulsie va fi disponibila pentru modelul decapotabil Opel Cascada. Motorul pe benzina 1.4 Turbo deschide oferta; este combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza si este disponibil in doua variante de putere, de 120 si 140 CP, ambele generand un cuplu de pana la 220 Nm, datorita functiei de amplificare. In ceea ce priveste sistemele diesel, motorul 2.0 CDTI cu o putere de 165 CP este disponibil fie cu o transmisie manuala, fie cu una automata cu 6 trepte de viteza. Acest motor genereaza un cuplu de 380 Nm atunci cand functia overboost este activata.

Atractia principala a gamei de motoare a modelului Cascada va fi motorul pe benzina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Aceasta unitate cu injectie directa de dimensiuni medii face parte dintr-o generatie complet noua, care va debuta la inceputul anului 2013 si este conceputa pentru a asigura o calatorie foarte confortabila si un cuplu uniform, precum si o economie excelenta din punctul de vedere al consumului de carburant. Dezvolta o putere de 170 CP la turatii cuprinse intre 1.650 si 3.200 rot/min, generand un cuplu de 280 Nm datorita functiei de amplificare. Acest motor va fi disponibil cu transmisii manuale si automate cu 6 trepte de viteza. Noua transmisie cu 6 trepte de viteza cu frecare redusa a modelului Cascada prezinta o functie de selectare activa care permite schimbarea manuala a treptelor de viteza, pentru o experienta de conducere mai sportiva.

Distribuie acest articol!