Lansarea Skoda Rapid pe piata din Romania
20.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noua Skoda Rapid se lanseaza in Romania cu un pret de intrare de 11.990 euro (TVA inclus). Reprezentand spatiul in cea mai frumoasa forma a sa, primul automobil Skoda care se inscrie in noua linie de design a marcii va deveni etalon in clasa compacta in ceea ce priveste spatiul interior.

Limuzina compacta Skoda Rapid este “Simply Clever” de la un capat la altul. Rapid poarta genele caracteristice marcii Skoda: este un automobil extrem de spatios, practic, sigur si prietenos cu mediul inconjurator, impresionand in mod special cu o oferta de spatiu care exceleaza in aceasta clasa. In plus, ofera o serie de dotari ingenioase si dispune de 19 solutii “Simply Clever”. Noul model reprezinta completarea perfecta pentru gama de modele, pozitionandu-se intre Skoda Fabia si Skoda Octavia. Segmentul A, clasa automobilelor compacte, totalizeaza in prezent circa 36% din piata mondiala de automobile. Astfel, Skoda Rapid a aparut ca o consecinta fireasca a cererii pietei in contextul economic actual, in special in Europa de Est.

Skoda Rapid impresioneaza prin spatiul amplu, un design expresiv, un raport excelent pret-valoare, un pachet de siguranta cuprinzator si motoare eficiente. Mai mult de atat, Rapid este primul model Skoda care dispune de designul complet revizuit al marcii. Acest design a fost prezentat in avanpremiera de catre Skoda prin masinile concept VisionD si MissionL. Acum ajunge pentru prima data pe strada, cu Skoda Rapid. Designul sau clar, precis, proaspat si atemporal introduce mai mult decat un accent creativ in segmentul limuzinelor compacte. Skoda Rapid demonstreaza, astfel, ca stie cum sa imbine functionalitatea si un vocabular stilistic emotional, in cadrul acestei clase de automobile.

„Skoda Rapid se adreseaza in special familiilor care doresc sa-si achizitioneze o prima masina la un pret accesibil, dar care sa le ofere suficient spatiu si siguranta. Raportul excelent calitate-pret demonstreaza o alegere rationala si o declaratie emotionala, sustinute si de calitatea dovedita a celorlalte modele Skoda“, declara Vlad Rusu, director marca Skoda.

Proportii perfecte, suprafete clare, cu forme curate si linii precise, care se imbina pentru a da nastere unei imagini de ansamblu atractive. Partea frontala expune o noua abordare a elementelor de design tipice pentru Skoda. Noul logo al marcii iese in evidenta pe partea frontala a capotei, care a fost rotunjita armonios. Grila expune o rama cromata cu tuse fine si este formata din lamele verticale. Blocul de lumini este astfel grupat in partea din fata a modelului Skoda Rapid incat descrie forma unui trifoi.

Partea laterala a caroseriei transmite emotie pura, prin intermediul unui ampatament lung si al unei siluete de coupe, dar si gratie unei linii de profil dinamice si precise, care separa in mod clar lumina de umbra. In partea din spate, capota mare a portbagajului nu este doar extrem de practica, ci are si rolul unui element de design. In plus, stopurile care au forma distincta si tipica marcii, adica a literei C, si noul logo al marcii, sunt alaturate pentru a crea imaginea inconfundabila a modelului Skoda Rapid.

Cel mai nou model Skoda impresioneaza prin spatiul surprinzator de generos, in ciuda dimensiunilor exterioare compacte (4,48 metri lungime, 1,7 metri latime). Aceasta limuzina compacta inteligenta ofera destul spatiu pentru 5 ocupanti si bagajul acestora (volum portbagaj 530 litri), iar pentru ca este o Skoda beneficiaza de solutiile inteligente caracteristice marcii, precum si de un pachet complex de elemente de siguranta.

Modelul dispune de 3 niveluri de echipare (Active, Ambition, Elegance), cu 4 motoare pe benzina (1.2 MPI / 75 CP; 1.2 TSI / 86 CP; 1.2 TSI / 105 CP; 1.4 TSI / 122 CP) si un propulsor diesel (1.6 TDI / 105 CP).

Skoda Rapid a fost prezentata publicului, in premiera, la Salonul Auto de la Paris, la numai cateva luni dupa introducerea modelului de clasa mini Skoda Citigo. Cel mai recent membru al gamei va juca un rol central in strategia de crestere a marcii, demonstrand determinarea cu care Skoda Auto urmareste ofensiva de modele. „Avem multa incredere in noul nostru model. Alaturi de deja consacrata Octavia, Rapid va reprezenta motorul vanzarilor marcii Skoda pe piata locala“, a declarat Daniel Moise, director de produs al marcii.

Skoda Rapid este lansata pe piata din Romania cu preturi recomandate incepand de la 11.990 euro (TVA inclus). Oferta speciala de lansare contine si o reducere de 1.000 euro (TVA inclus), aplicabila tuturor nivelurilor de echipare, mai putin modelului de intrare Active 1.2 MPI / 75 CP. Echiparea de baza include instalatie de aer conditionat, program electronic de stabilitate, 6 airbag-uri, inchidere centralizata, geamuri electrice fata, sistem audio original s.a.

Distribuie acest articol!