Toyota: alte 2,77 millioane de masini, rechemate in service
15.11.2012
        
Distribuie acest articol!   

Din campioana a fiabilitatii, a devenit campioana a rechemarilor in servce! Problemele de fiabilitate de la Toyota continua sa se succeada, generand noi rechemari masive in service, pentru remedieri.

Cel mai nou val de rechemari, anuntat chiar in aceasta saptamana, vizeaza aproape 2,8 milioane de automobile Toyota vandute in intreaga lume. Doua sunt, de aceasta data, problemele care au declansat actiunea, insa nu toate masinile rechemate ar putea fi afectate de ambele defectiuni. Este vorba de probleme la directie si/sau la pompa electrica de apa a unor modele hibrid. Neregulile au fost semnalate pana acum doar in Japonia, insa fara sa cauzeze vreun accident.

Dintre cele 2,77 automobile rechemate, 1,5 milioane sunt in Japonia, 669.000 in SUA, iar restul, pe celelalte piete internationale. Sunt vizate 9 modele produse intre 2000 si 2008, cele mai cunoscute fiind Prius si Corolla. Chiar daca totalul masinilor Toyota rechemate anul acesta in service trece de 10 milioane, este de asteptat ca imaginea marcii sa nu mai fie afectata ca in 2009-2010, cand au fost rechemate 12 milioane de masini, din motive mai serioase si cu o serie de accidente inregistrate din cauza respectivelor probleme.

Distribuie acest articol!