Chevrolet Corvette - 60 de ani de la debut
17.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul Corvette Stingray soseste la New York dupa 60 de ani de la debutul sau la Salonul Auto Motorama. In urma cu sase decenii, spectatorii stateau la rand pe eleganta artera Park Avenue din New York, asteptand sa vada revolutionarul model Chevrolet Corvette, etalat la Salonul Auto Motorama al General Motors. Acum, Corvette revine la New York, marcand momentul de importanta istorica prin prezentarea noului Chevrolet Corvette Stingray 2014. Acesta a fost lansat la inceputul acestei saptamani, la editia din 2013 a Salonului Auto de la Detroit.

Prezentarea primului model Chevrolet Corvette a avut loc la hotelul Waldorf Astoria, pe 17 ianuarie 1953.  In acel an, peste 1,4 milioane de oameni i-au admirat, in cadrul mai multor expozitii din SUA, designul cu linii curbe si abordarea futurista.

Primirea entuziasta a determinat Chevrolet sa accelereze planurile de productie si, pana la sfarsitul lunii iunie din anul respectiv, modelul Corvette iesea de pe o linie de asamblare specializata din Flint, Michigan. In anul 1953 au fost produse doar 300 de unitati, toate avand un interior de culoare rosie. Acestea au constituit o lansare de succes a unui autovehicul care avea sa devina sinonim cu performanta, tehnologia, designul si aspiratia.

Modelul Chevrolet Corvette Stingray 2014 ramane fidel originilor sale, fiind un autovehicul sport cu doua locuri care asigura o experienta de conducere unica, datorita tehnologiilor avansate si materialelor usoare utilizate. Tehnologiile integrate sunt sustinute de un design si caracteristici influentate de autovehiculele de curse, care conlucreaza pentru a asigura cea mai coerenta experienta de conducere din istoria modelului. De asemenea, acesta este cel mai puternic si mai eficient model de serie din toate timpurile, avand o putere de 450 CP, care asigura o accelerare 0-100 km/ora in mai putin de 4 secunde si un consum mai mic de 26 mile/galon la deplasarea pe autostrada.

Chevrolet Corvette Stingray coupe 2014 va fi pus in vanzare in al treilea trimestru al anului 2013.

Fisiere atasate

Chevrolet_Corvette_2014_fisa

Distribuie acest articol!