Peugeot 2008 - primele imagini
08.01.2013
        
Distribuie acest articol!   

Mai repede decat ne-am fi asteptat, imaginile cu noul SUV compact de la Peugeot au aparut deja pe internet! In primavara anului trecut, la Salonul de la Beijing, constructorul francez a expus un concept (vezi link-ul de mai jos), care, iata, are deja definitivata versiunea de serie (vezi galeria foto de mai jos).

Demarat la finele lui 2009 si coordonat de o femeie (Brigitte Courtehoux, 41 ani) acest proiect este o premiera pentru Peugeot, prin faptul ca masina a fost proiectata simultan pentru Europa, Asia si America Latina. Cu acest model, la care, dupa cate se vede, nu s-a facut niciun compromis, cel putin in privinta designului, si cu “fratele” sau 208, Peugeot spera sa devina lider de piata in Europa, pe segmentul B.

2008 este un model crossover de clasa mica, rival pentru Nissan Juke, Opel Mokka si alte cateva modele care si-au anuntat debutul in aceasta categorie, in viitorul apropiat. Este de asteptat sa foloseasca elemente tehnice si motorizari de la mini-ul 208, culminand cu agregatul pe benzina de 1,6 litri turbo si 156 CP.

Peugeot a anuntat deja ca 2008 va intra in productie mai intai in Franta, la Mulhouse, apoi si in China (Wuhan) si Brazilia (Porto Real). Premiera mondiala este programata pentru luna martie, in cadrul Salonului de la Geneva. Vanzarile vor demara progresiv, in cursul acestui an.

Distribuie acest articol!