Alfa Romeo 4C de serie - primele imagini
13.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Acestea sunt primele fotografii oficiale cu versiunea finala, de serie, a coupe-ului 4C, pe care Alfa Romeo il va prezenta luna viitoare, la Salonul de la Geneva. Este un supercar compact, cu doua locuri si cu motor amplasat in pozitie centrala, de care constructorul italian isi leaga multe sperante, inclusiv in privinta revenirii pe piata din Statele Unite.

Alfa Romeo incearca astfel o intoarcere in forta, mizand pe AND-ul sau sportiv si nu numai. “Stil italian, excelenta tehnica, placere maxima de a conduce si siguranta totala” – iata crezul sub care a fost dezvoltat noul model, care se vrea un continuator al spectaculosului si mult mai exclusivistului 8C.

Alura compacta poate fi intuita la vederea de sus, unde se distinge foarte bine raportul latime (2,0 metri) – lungime (4,0 metri). Daca adaugam inaltimea de 1,18 m si ampatamentul de 2,8 metri, avem datele de plecare pentru o arhitectura ultrasportiva. La agilitatea noului coupe isi aduc contributia elementele usoare, precum materialele compozite folosite la sasiu, carbonul de la celula centrala si pavilion, precum si aluminiul utilizat la o serie de subansamble.

Motorizarea este TBI de 1.750 cmc pe benzina, in 4 cilindri, derivata din cea de pe Giulietta Quadrifoglio Verde. Realizat din aluminiu, acest propulsor turbo dispune de injectie directa si deschidere variabila a supapelor. Un nou sistem de gestionare a acceleratiei limiteaza efectul de "lag" (intarziere in raspuns), specific motoarelor turbo. Puterea este transmisa la puntea spate prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj, dotata optional cu padele la volan. Deocamdata nu a fost anuntata puterea motorului, insa probabil ea va depasi 235 CP. Oricum, constructorul anunta un raport sub 4 kg/CP.

Noul 4C este opera inginerilor de la Alfa Romeo, insa meritul este si al celor de la Maserati, sub indrumarea carora noul coupe compact va intra in productie. Apropo de acest detaliu, au aparut deja zvonuri conform carora in viitor va exista si o versiune sub sigla Maserati. Lansarea pe piata va avea loc anul acesta, urmand ca in SUA sa ajunga abia in 2014.

Distribuie acest articol!