Detalii despre "noul 2CV" de la Citroen
01.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

In presa franceza au aparut noi detalii despre proiectul „noul 2CV” al celor de la Citroen. Cel care a dat o serie de detalii este chiar directorul general Citroen, Frederic Banzet. Viitorul automobil de mici dimensiuni, programat sa apara in 2014, se vrea a fi o reeditare a emblematicului 2CV.

„Noul 2CV” va fi primul model dintr-o gama care va fi mai abordabila si economica, insa nu low-cost! Va fi o masina cu un pret atractiv si un cost de exploatare competitiv, in spiritul celebrului 2CV. Cat despre actuala gama C (de la C1 la C5), probabil ca va fi repozitionata in jos, pentru a se diferentia cat mai clar fata de linia de top de la Citroen, cea a modelelor DS.

Acest „2CV al secolului XXI”, cunoscut deocamdata sub codul E3, nu va fi in stil neo-retro, cum s-a intamplat in multe cazuri, in ultimii ani (FIAT 500 sau MINI, de pilda). Aceeasi presa auto din Hexagon vorbeste de conceptul C-Cactus (foto) ca punct de plecare in privinta designului, dar si ca filozofie – o masina simpla, dar ingenioasa si moderna. Premiera este asteptata pentru la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt.

Cat despre pozitionarea gamelor in cadrul Grupului PSA, se pare ca pe viitor lucrurile vor sta in felul urmator: Peugeot X01 (de exemplu 301) – gama low-cost, Citroen C – gama de intrare, Peugeot X08 (de exemplu 308) – gama medie si Citroen DS – gama premium.

Distribuie acest articol!