Flying Spur, cel mai performant Bentley cu 4 usi
21.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta versiune cu 4 usi a coupe-ului Continental Flying Spur, lunga de 5,29 m, se intercaleaza in gama Bentley intre coupe-ul Continental (4,81 m lungime) si limuzina Mulsanne (5,58 m lungime). Prin urmare, noul Flying Spur nu este un model complet necunoscut.

Desi la prima vedere nu pare decat un Continental, dar un Flying Spur mai scurt, acest model inglobeaza noutati mult mai profunde. Mai mult, noul Bentley Flying Spur nu se multumeste cu statutul de “Continental cu 4 usi”, pentru simplul motiv ca este cel mai rapid si mai puternic model cu 4 usi produs vreodata de Bentley. Acest statut onorant este girat de propulsorul W12 twin-turbo de 6,0 litri, imprumutat de pe Continental GT Speed. Puterea acestuia, de 625 CP, este transmisa la sol prin intermediul unei cutii automate ZF cu 8 trepte si a transmisiei integrale.

Performantele sunt remarcabile: 0-100 km/ora in 4,6 secunde si viteza maxima de 320 km/ora. In acest context, consumul mediu declarat de 14,7 litri/100 km este de-a dreptul rezonabil!

Noutatile se regasesc si in privinta luxului de la interior: un nou sistem multimedia cu ecran tactil si conexiune wi-fi, dedicat pasagerilor de pe locurile din spate. Fotoliile sunt reglabile cu o telecomanda cu ecran tactil. Nu lipseste sistemul audio cu 8 canale, iar optional este disponibil un sistem de 1.100 W de la Naim.

Distribuie acest articol!