Noul BMW Seria 3 Gran Turismo
08.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul model va fi prezentat in premiera mondiala la Geneva si va putea fi comandat la dealerii din Romania deja din luna iunie. Debutul pe piata este asteptat pentru jumatatea acestui an, cu un pret de inceput pentru Romania de 30.550 euro fara TVA pentru versiunea 320i si 32.550 euro fara TVA pentru 320d.

Proportiile specifice BMW, cele patru usi cu geamuri fara rama, linia acoperisului tipica pentru coupe, in usoara coborare, si hayonul mare, cu deschidere si inchidere automata, definesc caracterul exterior distinctiv al BMW Seria 3 Gran Turismo. Un spoiler spate activ – primul de acest gen la un model BMW – furnizeaza o lejeritate vizuala si reduce inaltarea necesara pentru viteze de croaziera. Noul BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu 200 mm fata de BMW Seria 3 Touring, are ampatamentul extins cu 110 mm si este mai inalt cu 81 de mm. Cu toate acestea, utilizarea inspirata a proportiilor, suprafetelor si liniilor permit ca BMW Seria 3 Gran Turismo sa fie recunoscut imediat ca un membru al noii gamei BMW Seria 3.

Dimensiunile interioare generoase permit fiecarui pasager al BMW Seria 3 Gran Turismo sa se relaxeze si sa se bucure de un sentiment impresionant de spatiu si de o libertate de miscare de invidiat. Pasagerul din fata si cei din spate beneficiaza de o pozitie inaltata cu 59 de mm, ceea ce ofera o vizibilitate remarcabila, in timp ce accesul este mult mai confortabil. In plus, BMW Seria 3 Gran Turismo ofera si un spatiu suplimentar pentru cap. Cresterea spatiului va fi vizibila mai ales in compartimentul din spate, unde – in comparatie cu Sedan si Touring – pasagerii se pot bucura de un plus de 70 mm pentru picioare – spatiul este unul demn de segmentul de lux. Formele de design, schema coloristica si materialele utilizate creeaza o ambianta de lounge care permite pasagerilor sa se bucure de confort atat in calatoriile scurte, cat si in cele lungi.

Zona de incarcare reflecta dimensiunile extinse ale automobilului, portbagajul de 520 de litri depasind cu 25 de litri pe cel de la BMW Seria 3 Touring. Deschiderea larga a zonei de incarcare si accesul prin hayonul care se deschide mult in sus permit un acces mai usor. Calitatile practice standard – divizare/rabatare a spatarului banchetei in raport 40:20:40, tetiere rabatabile, spatare cu inclinare reglabila (functie cargo) si etajera pentru colete din doua elemente – subliniaza functionalitatea impresionanta a BMW Seria 3 Gran Turismo. Zona larga de incarcare poate fi utilizata in diferite moduri, ceea ce permite o gestiune inteligenta a spatiului. Dotari practice, precum puncte de fixare, carlige multifunctionale si un compartiment de stocare sub podea, permit o folosire si mai convenabila, in timp ce benzile LED care lumineaza zona cargo accentueaza calitatea premium a modelului Seria 3 Gran Turismo.

Combinatiile si utilizarea materialelor de calitate si finisajele de top subliniaza ambianta premium de la bordul noului BMW Seria 3 Gran Turismo. Cel mai nou membru al gamei Seria 3 poate fi comandat intr-o versiune entry-level, cu pachete de design Sport Line, Luxury Line sau Modern Line, dar si cu pachetul optional M Sport, care va fi disponibil din luna iulie 2013.

Chiar de la lansarea BMW Seria 3 Gran Turismo, clientii pot alege dintr-o selectie de 5 motoare puternice, rafinate si economice care acopera un spectru al puterilor intre 143 CP si 306 CP. Toate propulsoarele utilizeaza tehnologia BMW TwinPower Turbo. Varful de gama cu 6 cilindri, aflat sub capota BMW 335i Gran Turismo, este acompaniat de motoarele pe benzina, cu 4 cilindri, de la BMW 328i Gran Turismo si BMW 320i Gran Turismo. Formula va fi completata inca de la lansare de cele doua agregate diesel de 2,0 litri, aflate in echiparea modelelor BMW 320d Gran Turismo si BMW 318d Gran Turismo.

Puterea este transferata catre rotile spate prin intermediul unei transmisii manuale cu 6 trepte, o cutie de viteze automata, cu 8 rapoarte, este disponibila optional pentru toate variantele de motorizare. Ambele transmisii sunt combinate cu functia Auto Start-Stop pentru reducerea consumului.

Tehnologia avansata a suspensiei (cu numeroase componente din aliaj usor), servodirectia electrica (Electric Power Steering) neinfluentata de cuplul de directie, distributia bine echilibrata a sarcinilor pe punti (50:50) si caroseria usoara, cu rigiditate torsionala ridicata, asigura o manevrabilitate remarcabila si un grad ridicat de agilitate si precizie. Ampatamentul mai lung (+110 mm), diametrul mai mare al rotilor si specificatiile de baza a noului BMW Seria 3 Gran Turismo – care include jante de 17 toli – au ca rezultat un automobil care ofera un nivel deosebit al stabilitatii si al confortului pe distante lungi.

O selectie vasta de sisteme de asistare a conducatorului si solutii de mobilitate, disponibile standard sau optional in cadrul programului BMW ConnectedDrive, permit noului BMW Seria 3 Gran Turismo sa impuna standardele in segmentul sau in ceea ce priveste siguranta, confortul si infotainmentul. Un punct de atractie al gamei este cea mai recenta generatie de Head-Up Display integral color care proiecteaza principalele informatii pe parbriz, la rezolutie inalta.

Distribuie acest articol!