Schimbare de look in familia Renault Scenic
05.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Actuala generatie a monovolumului compact Renault Scenic, lansata in 2009, are parte de al doilea facelift. Neasteptata intinerire intervine la doar un an dupa precedenta operatiune de acest fel. De aceasta data modelul adopta, la exterior, binecunoscuta tusa Laurens van den Acker. Revizuirea vizeaza ambele versiuni, Scenic si Grand Scenic.

Noua identitate vizuala a marcii este afisata de familia Scenic dupa ce acelasi lucru s-a intamplat cu noile modele Clio 4, Captur si Kangoo Express. Daca la partea frontala noutatile sunt evidente, la interior ele sunt, practic, invizibile. Exista, totusi, o mare noutate, aflata pe consola centrala – noul sistem multimedia R-Link. Cat despre motorizari, ele sunt cele deja cunoscute.

Premiera este anuntata pentru luna viitoare, in cadrul Salonului de la Geneva, unde Renault va publica detaliile tehnice complete si preturile. Apropo de Geneva, Renault va dezvalui la editia din acest an a celebrului salon si o versiune „de teren” a noului Scenic revizuit.

Se numeste Renault Scenic XMOD si multi vad deja in aceasta varianta urmasa vechiului Scenic RX4. Este un crossover cu garda la sol marita si un nou si foarte evoluat sistem de control al tractiunii, denumit Extended Grip. Amatorii transmisiei integrale Quadra, de pe modelul RX4 lansat in anul 2000, vor fi deceptionati, intrucat aceasta lipseste! Scenic XMOD va avea 4 motorizari, 2 diesel si 2 pe benzina.

Distribuie acest articol!