Super-SUV: Audi RS Q3
21.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ineditul S Q5, iata si noul RS Q3, primul crossover care adopta cele doua litere “diabolice” de la Audi. Ofensiva SUV-urilor supradotate tine parca sa demonstreze ca sportivitatea nu este un apanaj doar al coupe-urilor sau sedanurilor clasice!

La Audi, litera S este sinonima cu sportivitatea si nu ocoleste nici cele mai mici modele din gama, nici macar versiunile crossover! Noul RS Q3 va fi prezentat luna viitoare, la Salonul de la Geneva.

Primele semnale referitoare la aceasta versiune au aparut anul trecut, prin intermediul unui concept prezentat la Salonul de la Beijing. Acum este gata de lansare varianta definitiva, de serie, la care intalnim aceleasi elemente distinctive ca la celelalte modele RS aparute in ultima vreme, RS6 Avant sau RS7. Ne referim aici la insertiile din aluminiu mat, calandrul negru, inscriptia quattro plasata in partea frontala (jos) si jantele pe 19 inch (optional, pe 20).

Sub capota se afla propulsorul TFSI de 2,5 litri in 5 cilindri de pe RS3 sau TT RS, intr-o versiune cu 310 CP si 420 Nm intre 1.500 si 5.200 rot/min. Performantele sunt remarcabile pentru acest tip de automobil: 0-100 km/ora in 5,5 secunde si viteza maxima de 250 km/ora!

Noul Audi RS Q3 dispune de transmisie integrala quattro si cutie S Tronic cu 7 trepte. Garda la sol a fost coborata cu 25 mm. Consumul declarat este de 8,8 litri/100 km.

Livrarile vor debuta in toamna acestui an, Pretul de start anuntat pentru Germania este de 54.600 euro.

Distribuie acest articol!