Un million de euro, despagubire pentru Mr Bean
10.02.2013
        
Distribuie acest articol!   

Este un record absolut pentru Marea Britanie si probabil una dintre cele mai mari sume platite de asiguratorii auto, in urma unui accident rutier! Beneficiar este actorul britanic Rowan Atkinson, celebrul Mr Brean, care a fost protagonistul unui accident, la volanul unui bolid McLaren F1. Evenimentul – o iesire in decor – a avut loc in august 2011, in comitatul Cambridgeshire, pe autostrada A605.

Rowan Atkinson s-a ales cu rani usoare, insa bolidul sau a fost serios avariat. La mai bine de un an de la nedoritul eveniment, a sosit si nota de plata pentru reparatii: putin peste un milion de euro. Mai exact, 1.076.577 euro! Din fericire pentru Atkinson, care oricum se numara printre multimilionarii britanici, factura a fost achitata integral de catre asigurator.

Masina a fost reparata in atelierele McLaren, din Woking. Daca ar fi sa raportam costul reparatiei la pretul unei masini noi, afacerea este destul de costisitoare. Un McLaren F1 costa in 1997, anul achizitiei pentru masina lui Rowan Atkinson, circa 756.000 de euro. Nu trebuie uitat insa ca este vorba de o supersportiva, categorie de automobile a caror valoare creste pe masura trecerii timpului.

McLaren F1 este o raritate: doar 71 de exemplare au fost omologate pentru circulatia pe drumurile publice, alte 28 pentru curse si 7 prototipuri. In prezent, pretul unui exemplar poate depasi 4,1 milioane de euro! Specifica pentru acest model este pozitia centrala a soferului, alaturi de acesta putand lua loc la bord inca doua persoane, pe cele doua locuri amplasate lateral, retrase in spatele celui de la volan.

Distribuie acest articol!