Iata cel mai scump Lamborghini, Veneno
05.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Se va fabrica intr-o serie limitata de doar trei exemplare si va fi cel mai scump model produs vreodata de Lamborghini: 3,6 milioane de euro fiecare exemplar! Chiar si la acest pret, adica de peste trei ori mai mult decat un Bugatti Veyron, Ferrari F150 sau McLaren P1, toate exemplarele au fost deja vandute. Iar la cum arata, indraznim sa spunem ca este cel mai spectaculos model din istoria Lamborghini!

Foloseste platforma tehnica de la Aventador, iar performantele sunt pe masura aspectului, Veneno fiind unul dintre cele mai performante creatii ale momentului, in industria auto de top. Practic, este un model de curse conceput sa se poata deplasa pe drumurile publice.

Motorul V12 de 6,5 litri amplasat central furnizeaza 750 CP, viteza maxima fiind stabilita la 355 km/ora. Clasica acceleratie 0-100 km/ora este cu adevarat impresionanta: in doar 2,8 secunde! Cantareste doar 1.450 kg, caroseria fiind realizata pe structura din fibra de carbon.

Lamborghini a lansat Veneno pentru a marca implinirea a 50 de ani. In traditia casei, numele vine de la un taur de corida. In cazul de fata, este vorba de unul dintre cei mai puternici si agresivi tauri din istoria coridelor. Veneno a devenit o celebritate in 1914, dupa ce l-a ranit mortal pe toreadorul Jose Sanchez Rodriguez, intr-o corida pe arena Sanlucar de Barrameda’s din Andaluzia, Spania.

Distribuie acest articol!