Premiera Audi: A3 in versiune sedan
28.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

Zilele acestea, la Salonul de la New York, Audi dezvaluie varianta sedan a modelului A3. Este pentru prima oara cand compacta de la Audi primeste o derivare in trei volume, plasandu-se in topul familiei de berline compacte din grupul Volkswagen (VW Jetta, Skoda Rapid si SEAT Toledo). Insa concurentul direct al noului sedan A3 este, fara indoiala, recent lansatul Mercedes CLA.

Noul A3 sedan difera de Sportback nu doar prin configuratia partii posterioare, ci si la capitolul dimensiuni. Este mai scund cu 9 mm, mai lat cu 11 mm si are pasajele rotilor mai ample, ceea ce ii permite sa “incalte” cu usurinta roti cu jante pe 19 inch. Lungimea de 4,46 m, impreuna cu spatele plonjat, ii confera un aspect dinamic, asemanator cu cel al concurentului Mercedes CLA.

Mai mult, portbagajul a fost integrat foarte bine, fara a afecta spiritul sportiv al modelului. Este mai lung cu 15 cm decat Sportback, iar volumul portbagajului a crescut de la 380 la 425 litri. Partea din fata nu a suferit modificari, insa lateralele au nervuri redesenate, astfel incat sa armonizeze partea frontala cu cea din spate. In conditiile unui ampatament nemodificat, interiorul este acelasi, ca dimensiuni si finisari.

Pentru inceput vor fi disponibile trei motorizari in patru cilindri. Singurul diesel este 2.0 TDI de 150 CP si 320 Nm. Oferta pe benzina este formata din agregatele 1.4 TFSI de 140 CP (dotat cu noul sistem de dezactivare a cilindrilor, COD – Cylinder On Demand) si 1.8 TFSI de 180 CP.

De retinut ca cea mai puternica motorizare de pe acest nou sedan va fi 2.0 TFSI de 300 CP si 380 Nm, de pe varianta “dopata”, S3. Accelereaza 0-100 km/ora in 4,9 secunde, in versiunea cu S-tronic, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/ora. Cu jante pe 18 inch si garda la solo coborata cu 2,5 cm, va dispune de transmisia integrala quattro si, evident, va rivaliza cu Mercedes CLA 45 AMG!

Comercializarea va incepe in septembrie, la tarife in medie mai mari cu 500 euro fata de Sportback. Productia va fi asigurata de uzina Audi de la Gyor, din Ungaria.

Distribuie acest articol!