Se lanseaza MINI John Cooper Works Paceman
11.03.2013
        
Distribuie acest articol!   

MINI John Cooper Works Paceman combina sportivitatea si stilul inconfundabil pentru a intra intr-o noua dimensiune a placerii condusului. Cel de-al saptelea membru al gamei John Cooper Works impleteste conceptul global al primului Sports Activity Coupe din aceasta clasa cu sistemul de propulsie si tehnologia sasiului dezvoltate ca urmare a experientei vaste in motorsport si a echiparii standard cu tractiune integrala ALL4. Ocupantii celor patru locuri – conducatorul si pasagerii – se pot bucura de senzatia similara competitiilor sportive si de ambianta interioara caracteristica masinilor sport. Noul model va debuta pe piata din Romania o data cu lansarea MINI Paceman pe 16 martie si este disponibil incepand de la 31.300 euro fara TVA.

MINI John Cooper Works Paceman atrage atentia prin faptul ca este un remarcabil model sportiv intr-o categorie noua de automobile. Datorita noului model, conceptul de Sports Activity Coupe compact este completat cu linii noi mai pronuntate si extinse dinamic. Imaginea de model sportiv pe care o are MINI John Cooper Works Paceman este accentuata suplimentar de un kit aerodinamic care cuprinde in versiune standard, printre altele, suspensie sport coborata si jante din aliaj, de 18 inch.

Motorul de 1,6 litri, cu 4 cilindri, ce echipeaza MINI John Cooper Works Paceman este echipat cu un turbocompresor twin-scroll, injectie directa pe benzina si gestiune variabila a supapelor bazata pe tehnologia VALVETRONIC patentata de BMW Group. Motorul dezvolta 218 CP si atinge varful curbei de cuplu la 280 Nm, maxim ce poate fi ridicat la 300 Nm pe intervale scurte, intre 2.100 si 4.500 rot/min, datorita functiei Overboost. Sistemul sport de evacuare permite ca furnizarea puterii sa fie insotita si de o acustica sportiva corespunzatoare.

Standard, puterea motorului este transferata prin intermediul transmisiei manuale cu 6 trepte, dar optional se poate comanda si cutia de viteze automata, tot cu 6 rapoarte. MINI John Cooper Works Paceman sprinteaza de la 0 la 100 km/ora, in 6,9 secunde – indiferent de transmisia cu care este echipat -, iar viteza maxima este de 226 km/ora (transmisie manuala), respectiv de 224 km/ora (transmisie automata). Eficienta intrinseca a motorului si tehnologia MINIMALISM asigura un nivel extrem de redus pentru consum si emisii in aceasta clasa de putere. In ciclul de testare EU, MINI John Cooper Works Paceman are un consum mediu de combustibil de 7,4 l/100 km (transmisie automata: 7,9 l/100 km), iar nivelul emisiilor CO2 este de 172 g/km (transmisie automata: 184 g/km).

MINI John Cooper Works Paceman isi transfera puterea mare a motorului catre cele patru roti. Sistemul de tractiune integrala ALL4 utilizeaza un diferential central electromagnetic pentru a distribui perfect puterea catre puntea fata si cea spate – si, pentru aceasta, optimizeaza tractiunea, stabilitatea si agilitatea la abordarea dinamica a virajelor.

Modificarile aduse sasiului de la MINI John Cooper Works Paceman includ amortizoare si arcuri reglate mai ferm, bare antiruliu intarite, garda la sol redusa cu 10 mm si un sistem de franare cu etriere de culoare rosie. Sistemul DSC (Dynamic Stability Control / control dinamic al stabilitatii) cuprinde mod DTC (Dynamic Traction Control / control dinamic al tractiunii), iar butonul standard Sport permite conducatorului sa modifice reactiile si acustica motorului, precum si asistarea puterii furnizata de directie.

MINI John Cooper Works Paceman dispune de patru scaune si o capacitate a portbagajului de 330 de litri. Spatarele celor doua locuri din spate pot fi rabatate individual, astfel ca volumul total pentru bagaje poate ajunge la un maximum de 1.080 de litri. Aceste scaune individuale ofera compartimentului din spate o ambianta tip "lounge", care se potriveste cu cea sportiva a cockpitului specific modelelor sport John Cooper Works. Printre dotarile caracteristice compartimentului frontal se numara traditionalele scaune sport, volanul sport, benzile ornamentale pentru interior in nuanta Piano Black, tapiteria de culoare antracit a acoperisului si cadranele de culoare inchisa pentru vitezometru si turometru.

Distribuie acest articol!