Noul Citroen C4 Picasso: conceptul Technospace
08.04.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noul C4 Picasso urmeaza sa fie lansat in Franta, in iunie 2013. Noul concept Technospace inaugureaza o noua etapa, prin designul puternic, expresiv, dezvaluit de liniile dinamice si farurile high-tech cu LED-uri 3D, un stil interior generos, cu o ambianta luminoasa si materiale ce sporesc calitatea, precum si tehnologii ce sporesc confortul, precum interfata full-touch si ecranul panoramic HD de 12 inch.

Avand la baza EMP2 (Efficient Modular Platform 2), noua platforma a Grupului PSA Peugeot Citroen, noul C4 Picasso este un autovehicul de ultima generatie, cu proportii originale, ce combina liniile exterioare compacte cu habitaclul de referinta si o capacitate a portbagajului record (537 litri VDA).

Noul Citroen C4 Picasso va fi de asemenea primul model al marcii echipat cu motorizarea BlueHDi, conforma normei Euro 6 si care integreaza de asemenea modulul SCR (reductie catalitica selectiva). In acelasi timp, noul C4 Picasso este primul MPV compact echipat cu motoare cu combustie interna, ce emit mai putin de 100 g/km de CO2. Motorizarea e-HDi 90 Airdream, asociata noii cutii de viteze cu 6 rapoarte, ETG6, emite doar 98 g/km de CO2, cu un consum de 3,8 litri/100 km in ciclu combinat, un record pentru categoria sa!

Pe langa cutia manuala in 6 trepte disponibila la toate motorizarile diesel (exceptand HDi 90), o noua cutie in 6 trepte este de asemenea disponibila: ETG6. Oferind o performanta optimizata, noua cutie de viteze poate fi asociata motorizarilor e-HDi 90 CP si e-HDi 115 CP. Cu ETG6, conducatorii auto pot trece de pe modul manual pe cel automat in orice moment, in functie de conditiile de rulare. Noua cutie integreaza o functie de anti-patinare, iar cursa pedalei este optimizata pentru a reduce forta, in special pentru o demarare calma si un plus de manevrabilitate. Schimbarea rapoartelor de viteza devine mai precisa, prin impulsul dat de conducatorul auto, pentru un plus de performanta si confort. Gama de cutii de viteze este completata de cutia automata in 6 rapoarte, disponibila din prima jumatate a anului 2014.

Distribuie acest articol!