Primele puncte pentru Hora, in 2013
21.05.2013
        
Distribuie acest articol!   

Disputata pe sectiunea de drum a Transalpinei dintre Novaci si Ranca, cea de-a doua etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2013 s-a incheiat cu victoria resiteanului Lucien Hora. Veteranul curselor de coasta din Romania si-a adjudecat victoria fara probleme, reusind cel mai bun timp al zilei, de 2’36”713 pentru cei 5,25 km lungime ai traseului de concurs.

Lipsit de puncte in actualul campionat, dupa abandonul de pe Valea Poienii Brasov, Lucien Hora a recuperat din handicap si si-a adjudecat primele 20 de puncte din actualul sezon de coasta pe Transalpina, in cursa traditionala de la Ranca. Dupa un parcurs foarte bun in ambele zile de concurs, resiteanul a urcat pe prima treapta a podiumului etapei, inaintea urmaritorilor sai, italianul Armando Battocchi si, respectiv, invingatorului primei etape, Lucian Radut.

Cu performanta de la Ranca, Hora intra direct pe pozitia a patra la general in clasamentului open al CNVC Dunlop 2013, in timp ce Radut isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul la zi dupa doua etape disputate in campionat. O prezenta noua, dar pana acum constanta, in competitia interna de profil, italianu Battocchi acumuleaza puncte importante si se pozitioneaza in top 3-ul competitiei, la doar 3 puncte in fata lui Hora si Zaberca.

Contand ca etapa a doua a CNVC Dunlop 2013, Cupa Gorjului s-a desfasurat in conditii meteo excelente, oferind un maxim de spectacol automobilistic fanilor prezenti pe proba.

Urmatoarea etapa a CNVC Dunlop 2013 se va desfasura, conform calendarului competitonal FRAS, in perioada 8-9 iunie, la Teliu.

Distribuie acest articol!