Aston Martin V12 Vantage S
02.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Aston Martin prezinta noul V12 Vantage S, un bolid extrem, cel mai rapid model de serie din istoria companiei, dotat cu un motor de 573 CP si un design revizuit. Inlocuieste in gama mai vechiul V12 Vantage si, exceptand hypercar-ul One-77, este cea mai rapida versiune de strada.

Din punct de vedere estetic se distinge prin grila aparte, la care elementele din aluminiu au fost inlocuite cu detalii negre din fibra de carbon si cu o sita argintie din titan. Creata pentu a maximiza fluxul de aer spre motor, noua grila este inspirata de cea de la CC100 Speedster Concept, poreclit DBR100, model care si-a facut debutul la cursa de 24 de ore de la Nurburgring si care anunta o noua era pentru limbajul de design de la Aston Martin.

Alte elemente care semnaleaza la exterior caracterul unic al acestui model sunt rotile forjate din aliaj usor, cu zece spite, si elementele de caroserie vopsite in negru, incepand cu pavilionul. Caroseria pastreaza aceleasi proportii ca la predecesor, insa prizele de aer pronuntate de pe capota si aripile evazate subliniaza caracterul sportiv.

La interior, scaunele desenate intr-un stil nou pot fi personalizate printr-o serie de modele si optiuni. Lista de dotari cuprinde elemente sport si din fibra de carbon, variante pentru scaune din materiale usoare, tapiterii din piele si Alcantara.

Distribuie acest articol!