Facelift major pentru Skoda Superb
21.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

„Incepand cu data de 15 iulie, facelift-ul modelului Skoda Superb se va afla in showroom-urile distribuitorilor din toata tara. Asteptam cu mare interes nava amiral a marcii Skoda, cu noul design si multele detalii simply clever”, a declarat Vlad Rusu, directorul marcii Skoda, intr-un comunicat de presa Porsche Romania, pe care il redam integral, mai jos.

Ofensiva modelelor Skoda continua: Skoda Superb, versiunile limuzina si combi, au fost supuse unui facelift amplu si ambele au fost prezentate in premiera mondiala pe 19 aprilie 2013, in seara de dinaintea deschiderii Salonului Auto de la Shanghai. Modelul de varf al marcii impresioneaza cu designul Skoda, proaspat si atractiv, care include un interior remodelat si multe tehnologii noi.

“Skoda Superb reprezinta varful gamei noastre de modele si demonstreaza competentele de producator ale companiei Skoda. Actualul facelift amplu face ca modelul nostru de varf sa devina si mai atractiv”, declara Winfried Vahland, CEO Skoda. Limuzina si versiunea combi dispun de un design  increzator si accentueaza in mod considerabil statutul de nava amiral a marcii. Noul Superb impresioneaza prin economia imbunatatita si dispune de noi solutii tehnice. In acelasi timp, Superb confirma toate valorile care au stat la baza succesului acestui model timp de 12 ani. “Skoda Superb ofera un nivel de confort peste standardul clasei medii. Aceasta inseamna mult spatiu, functionalitate excelenta, confort ridicat, siguranta maxima, un raport calitate-pret excelent si eleganta atemporala. Intotdeauna dorim sa oferim clientilor nostri putin mai multa masina”, declara Vahland.

Skoda Superb dispune de un design complet nou pentru partea frontala si cea posterioara. Elementele caracteristice ale noului limbaj de design sunt evidente: linii clare, calitate, precizie si proportii echilibrate. Partea frontala, care a fost redesenata complet pana la montantul A, este acum mult mai distincta. Grila, sigla masinii, farurile si proiectoarele de ceata, barele de protectie, aripile fata si capota sunt noi. Partea frontala cu tuse distincte, cu o grila a radiatorului substantial mai mare, precum si farurile complet redesenate creeaza o imagine ce sugereaza siguranta. Farurile bi-xenon cu lumini de zi cu LED integrate sunt disponibile pentru prima data in gama Superb.

Sectiunile posterioare ale modelelor Superb limuzina si combi au fost, de asemenea, redesenate complet si au devenit mai clare, ordonate si precise. Grafica blocurilor optice spate a fost reinterpretata pentru a sublinia si mai mult forma literei C, un detaliu tipic al marcii. Aceasta va fi prima data cand trei benzi luminoase cu LED-uri vor crea aceasta forma pentru modelul Superb. Doua elemente triunghiulare incorporate in capota portbagajului reprezinta o alta caracteristica inconfundabila a noului design Skoda.

In plus, exteriorul modelului Superb este disponibil acum si in doua noi culori metalizate: Gri Metal si Alb Moon. Din oferta fac parte si noile jante din aliaj cu dimensiuni intre 16 si 18 inch.

La interior, Skoda Superb, dispune de volane cu trei si patru spite, intr-un total de noua variatii posibile. In plus, exista noua materiale textile si modele pentru tapiteria scaunelor si noi designuri. In cazul versiunii de dotari superioare, Skoda Superb L&K, este disponibila o noua combinatie de culori maro-ivory.

In ceea ce priveste motoarele si tehnologia de transmisie, Skoda Superb este si mai atractiva: motoarele disponibile acum ofera o reducere cu peste 19% a consumului in comparatie cu cele precedente. La aceasta contribuie si tehnologia cu sistem start-stop si de recuperare a energiei cinetice, care va fi o dotare standard in tarile UE, la toate versiunile Skoda Superb cu propulsoare diesel si cu motorul pe benzina de intrare in gama, 1.4 TSI. Superb GreenLine consuma doar 4,2 litri de benzina pentru a parcurge 100 km, ceea ce corespunde unui nivel de emisii de CO2 de 109 g/km. Pentru versiunea 4×4, motorul diesel 2.0 TDI este cuplat acum la o transmisie manuala. Propulsorul diesel mai puternic, pentru versiunea cu tractiune integrala, 2.0 TDI de 125 kW este cuplat acum la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj si 6 trepte de viteza.

Noua editie Superb continua traditia Skoda de a oferi un spatiu urias. Versiunile limuzina si combi ofera cel mai mare spatiu dintre toate automobilele din zona superioara a clasei medii, dispunand de cel mai mare portbagaj si cel mai mult spatiu pentru picioarele pasagerilor din spate. In niciun alt automobil din aceasta clasa pasagerii din spate nu dispun de atat de mult spatiu precum in Skoda Superb. Este disponibila acum o noua functie care face calatoria pe locurile din spate si mai confortabila: Pentru prima data, scaunul pasagerului din fata poate fi mutat foarte simplu, din spate, prin intermediul unei comenzi electronice.

Volumul pentru bagaje oferit de Superb ramane fara egal in clasa sa: 595 de litri pentru versiunea limuzina si 633 de litri pentru cea combi – ambele oferind valorile cele mai bune din clasa. Cu bancheta rabatata, volumul portbagajelor creste la 1.700 si, respectiv, 1.865 de litri.

Noul Superb isi reafirma reputatia de reprezentant deosebit de inteligent al clasei medii-superioare. Soferul si pasagerii se vor bucura de umbrela depozitata in usa, o dotare disponibila de altfel doar in cazul automobilelor de lux. O alta solutie Simply Clever, in cazul noului Superb limuzina, a ramas hayonul Twin Door. O solutie unica, patentata de Skoda, permite hayonului sa se ridice in doua etape: utilizatorii pot alege sa deschida doar capacul portbagajului sau intregul hayon, inclusiv geamul din spate. Tehnologia a devenit si mai simplu de utilizat: fiecare mod de operare are acum propriul sau buton. Pana acum, utilizatorii trebuiau sa apese un buton de shift (comutare).

Alte dotari Simply Clever includ Jumbo box in consola centrala, buzunarele de depozitare din usi si de sub scaunul pasagerului, compartimentul practic pentru ochelari, precum si spatiul de depozitare din cotiera centrala a banchetei – tot interiorul fiind bine gandit si compartimentat. Acelasi lucru este adevarat si in cazul portbagajului care ofera dotari practice precum podeaua dubla, oferita optional, cutia cu posibilitate de blocare, carligele pentru plase, inelele de ancorare si plasele, care sunt optionale.

Confortul oferit de noul Superb a crescut semnificativ cu ajutorul celei mai noi generatii a sistemului Automatic Parking Assistant (Asistentul automat pentru parcare), disponibil acum atat pentru limuzina, cat si pentru combi. Noul sistem sustine atat parcarea paralela, cat si parcarea perpendiculara cu spatele si ofera asistenta atat la intrarea cat si la iesirea din locurile de parcare.

In plus, noul Superb ofera caracteristici superioare de confort, precum o trapa actionata electric, cu celule fotovoltaice integrate la versiunea limuzina, trapa panoramica, actionata electric pentru combi, sistemul automat de acces si pornire, KESSY, aer conditionat si patru sisteme audio si de navigatie moderne, pana la sistemul de navigatie de top, Columbus, cu ecran tactil color de 6,5 inch si hard disc integrat de 30 GB.

Superb ofera tot ceea ce este mai bun in privinta sigurantei, asa cum o dovedeste si ratingul de cinci stele obtinut la testele de impact Euro NCAP. In tarile UE, versiunile limuzina si combi includ in dotarea standard ESP, ABS si sistem de asistenta la franare. Sistemul Adaptive Frontlight System (sistemul adaptiv de iluminare), oferit optional, asigura vizibilitate excelenta in intuneric. Driver Activity Assistant (asistentul pentru detectarea oboselii soferului) poate fi activat pentru a atentiona atunci cand constata ca soferul este foarte obosit. Sistemul optional de asistenta la demarajul din rampa asigura o pornire lina pe teren inclinat, fara a fi nevoie de utilizarea franei de parcare. Un sistem electronic de monitorizare a presiunii din anvelope este, de asemenea, oferit standard, incepand de la linia de echipare Elegance. In cazul unui accident, pasagerii sunt protejati de pana la noua airbag-uri precum si de centuri de siguranta cu prindere in trei puncte si tetiere reglabile pe inaltime.

Distribuie acest articol!