Noua Toyota Corolla, model 2013
09.06.2013
        
Distribuie acest articol!   

Retrasa de pe unele piete in favoarea hatchback-ului Auris, compacta Corolla si-a continuat cariera in anumite tari, printre care si Romania, sub forma unui sedan compact. In Statele Unite, continua sa fie un model de referinta in gama Toyota. De altfel, conform calculelor constructorului nipon, Corolla isi revendica titlul neoficial de cel mai vandut model din lume, in 2012.

Corolla se relanseaza acum, prin aparitia unei noi generatii, a 11-a. Alaturi de versiunea “americana”, Toyota va produce noua generatie si cu specificatii europene. Cat despre diferentele de aspect dintre cele doua variante, ele pot fi observate destul de usor in galeria foto atasata la acest material.

Spre deosebire de precedenta generatie, noua Corolla are un design mai indraznet, mai dinamic, cu elemente preluate de la conceptul Furia. Este, fara indoiala, o replica data, in plan stilistic, principalelor cuncurente, Honda Civic si Volkswagen Jetta. Sau, daca vreti, o tentativa de recuperare a terenului pierdut!

Clientii americani vor descoperi sub capota noii Corolla un motor atmosferic in 4 cilindri, de 1.8 litri si 132 CP. In versiunea “eco” denumita LE, transmisia este CVT. In schimb, varianta de baza dispune doar de o mai veche versiune automata cu 4 trepte. Toyota anunta ca a lucrat intens pentru limitarea greutatii la 1.315 kg, astfel ca varianta LE reuseste un consum mixt de doar 5,8 litri/100km. Pentru Europa, Corolla va prelua motorizarile de la noul Auris.

Distribuie acest articol!