Modelele BMW, in topul fiabilitatii
02.07.2013
        
Distribuie acest articol!   

BMW are inca o data o pozitie excelenta in studiul de fiabilitate ADAC 2012. Este singurul constructor care a primit pentru toate modelele sale calificative maxime, pentru toti anii de fabricatie. Mai mult, toate modelele s-au clasat pe primele pozitii in categoriile din care fac parte.

Astfel, MINI a ocupat locul al doilea in clasa mica, BMW X1 si BMW Seria 1 s-au clasat pe 1, respectiv 3 in clasa compacta, BMW X3 si BMW Seria 3 pe locul 2, respectiv 4 in clasa medie, in timp ce BMW Seria 5 s-a pozitionat al doilea in clasa mare.

Rezultatul are la baza interventiile de depanare pe care le are cel mai mare club de automobile din lume. Cu o traditie de 100 de ani, ADAC are acum peste 18 milioane de membrii (mai 2012). Studiul are la baza 2,6 milioane de interventii la care au participat echipele ADAC Gelber Engel („Ingerul galben“) si masoara incidenta defectiunilor raportate la numarul de automobile inmatriculate, fiind astfel una dintre cele mai ample statistici de acest gen la nivel mondial. Pentru relevanta sunt luate in calcul doar automobilele care in aceasta perioada au un numar total de cel putin 50.000 inmatriculari si cel putin un an cu 10.000 inmatriculari si sunt urmarite automobilele produse intre 2006 si 2011.

O buna intretinere a automobilului este un factor important in asigurarea fiabilitatii. Condition Based Service este un sistem BMW care monitorizeaza modul de utilizare a masinii si indica, prin informatiile oferite de computerul de bord, momentul optim pentru realizarea operatiunilor de intretinere.  Astfel, intervalele pentru schimbul placutelor de frana, de exemplu, nu sunt fixe, ele fiind determinate dinamic in functie de stilul de condus al utilizatorului. Acest lucru permite un control optim al costurilor de intretinere, dar si o mai buna monitorizare a parametrilor de functionare ai automobilului.

Distribuie acest articol!