VW Golf VII R - cel mai puternic!
26.08.2013
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai puternica varianta a noului Volkswagen Golf  VII este, conform traditiei, versiunea R. Sub capota se ascunde acelasi motor 2.0 TFSI care se regaseste si la noul Audi A3. Premiera mondiala va avea loc peste putin timp, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA 2013).

Motorul 2.0 TFSI in 4 cilindri dezvolta 300 CP si un cuplu de 380 Nm. In comparatie cu vechea generatie, a castigat 30 CP si 30 Nm. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/ora.

Acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 4,9 secunde, in varianta de echipare cu transmisie robotizata cu dublu ambreiaj (DSG). In versiunea cu transmisie manuala cu 6 rapoarte, aceeasi acceleratie se realizeaza in 5,3 secunde. Remarcabil este faptul ca, in ciuda cresterii de putere, consumul noului Golf R este mai mic in medie cu 18%, comparativ cu generatia precedenta.

Aceasta “sora mai mare” a Golfului GTI preia de la generatia precedenta transmisia integrala 4Motion si diferentialul electronic XDS. Optional este oferit sistemul adaptiv de amortizoare DCC, care dispune de mai multe moduri de functionare (inclusiv “Race”), ce pot fi selectate de la un buton amplasat pe consola centrala.

Noul Volkswagen Golf R se distinge la exterior prin parasocurile redesenate, prizele de aer supradimensionate, luminile de zi in forma de "U", evacuarea dubla, difuzorul spate si jantele pe 18 inch. Culoarea de prezentare este un albastru special, iar carcasele retrovizoarelor imita aluminiul.

Comercializarea va debuta in Germania pana la finele anului, iar pe celelalte piete, din prima parte a lui 2014.

Distribuie acest articol!