Toyota Land Cruiser - facelift 2013
01.09.2013
        
Distribuie acest articol!   

In productie inca din 1951, Land Cruiser este cel mai longeviv nume de model aflat in gama Toyota. In acelasi timp, este unul dintre cele mai populare si performante modele 4×4 de categorie superioara, la nivel mondial. Acum, dupa aparitia versiunilor de top Lad Cruiser Prado, pentru piata nord-americana, si Lexus GX, din categoria premium, iata ca a sosit si momentul lansarii variantei facelift a clasicului Land Cruiser.

Varianta cu ampatament standard, cunoscuta pe unele piete si sub numele de Prado, vine cu o serie de revizuiri, atat la exterior, cat si la interior, plus o serie de actualizari in ceea ce priveste tehnologia si siguranta. In schimb, motorizarile sunt aceleasi, benzina de 4,0 litri si turbodiesel de 3,0 litri.

Cea mai importanta si vizibila moodificare se regaseste la partea frontala, care a fost reproiectata. Grupurile optice in stil “lacrima” pot fi dotate cu lumini de zi cu LED sau halogen, in timp ce calandrul cromat este mai impozant, iar parasocurile au fost redesenate. Si grupurile optice spate au fost reproiectate, iar noutatile continua cu designul jantelor pe 17 si 18 inch si cele cateva nuante noi pentru caroserie.

Partea din fata este mai lunga cu circa 20 mm la ambele versiuni constructive (cu 3 sau cu 5 usi). Aceasta modificare nu a afectat unghiul de atac al variantei 4×4 si nici diametrul de bracaj.

La bord se remarca noua consola centrala si display-ul TFT cu diagonala de 4,2 inch. Si la interior sunt disponibile noi culori si materiale, inclusiv pentru randurile 2 si 3 de scaune.

Vanzarile vor debuta in aceasta toamna, dupa ce noul model va fi lansat oficial, in cadrul Salonului de la Frankfurt.

Distribuie acest articol!