Dacia Duster facelift, lansata in Romania
17.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

La numai o luna de la prezentarea in premiera mondiala, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noul Duster facelift vine sa completeze oferta comerciala din Romania a marcii Dacia. Odata cu lansarea Noului Duster, Dacia incheie programul de reinnoire completa a gamei sale de vehicule, inceput in martie 2012 cu prezentarea modelului Lodgy. In prezent, constructorul roman dispune de cea mai tanara familie de modele din Europa.

Cel mai tanar membru al familiei Dacia se prezinta publicului cu un design exterior modernizat, care accentueaza trasaturile masculine, specifice categoriei SUV-urilor. La randul sau, spatiul interior beneficiaza de ambiante, materiale si nuante noi, precum si de o plansa de bord complet schimbata, dominata de consola centrala care incorporeaza, in cazul versiunilor varf de gama, sistemul MediaNav.

Lista noutatilor prezente pe noul Duster cuprinde, printre altele, dispunerea la nivelul portierelor a comenzii pentru actionarea electrica a geamurilor laterale, precum si introducerea, in premiera in gama Dacia, a noului motor turbo pe benzina 1.2 TCe de 125 CP – un propulsor in egala masura puternic si economic, cu un consum mediu de numai 6,2 litri/100 km, si cu un nivel redus al emisiilor de CO2.

Noua gama Dacia Duster cuprinde trei nivele de echipare – Acces, Ambiance si Laureate, si patru motorizari. Alaturi de deja mentionatul propulsor 1.2 TCe, mai este disponibil blocul pe benzina 1.6 16V, de 105 CP, si motoarele diesel 1.5 dCi de 90 si 110 CP.

In ceea ce priveste preturile, acestea variaza intre 10.900 euro (cu toate taxele incluse) in cazul versiunii Acces 4X2, echipata cu motorul 1.6 16V de 105 CP, si 17.000 euro pentru versiunea Laureate 4×4, echipata cu motorul 1.5 dCi de 110 CP. Asadar, noul Duster in echiparea de baza este cu 350 euro (cu TVA) mai ieftin decat vechea varianta, in timp ce versiunea de top cu motorizare diesel a ramas la acelasi pret.

Distribuie acest articol!