Noua Mazda3, in showroom-uri
27.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Noua Mazda3 este deja disponibila pentru drive test in toate showroom-urile Mazda din Romania. Modelul de clasa compacta este primul din gama Mazda care introduce platforma MZD Connect, dezvoltand sistemul HMI (human machine interface) de comunicare intre pasageri si automobil. MZD Connect permite conectarea usor si in siguranta a smartphone-ului.

MZD Connect completeaza functiile de navigatie si de afisare SMS ale modelelor Mazda6 si Mazda CX-5 cu un nou set de optiuni. Pasagerii unei Mazda3 pot beneficia de acces in timp real la servicii de infotainment prin intermediul aplicatiei AhaTM si al ecranului color tactil de 7 inch amplasat pe consola centrala. Aha este o platforma de tip cloud proiectata pentru utilizarea in masina, care ofera acces la un continut variat, cu peste 30.000 de posturi radio, podcast-uri si audio book-uri, precum si posibilitatea de conectare la Facebook si Twitter, alaturi de servicii asociate localizarii utilizatorului. Aplicatia se descara pe smartphone in versiunea specifica platformei software folosita, iar telefonul poate fi conectat la autovehicul prin Bluetooth sau USB.

MZD Connect este disponibila pentru noua Mazda3 incepand cu nivelul de echipare Challenge. Pe langa optiunile de conectivitate ale noului sistem si ecranul color tactil de 7 inch, controlabil si prin intermediul butonului rotativ de comanda HMI, ocupantii noii Mazda3 Challenge vor avea la dispozitie sistemul i-STOP, computer de bord, conectivitate Bluetooth cu comanda vocala, pilot automat, sistem audio si conectivitate USB, comenzi audio pe volan, oglinzi electrice si incalzite, geamuri electrice fata-spate, climatizare automata bi-zona, volan si manete schimbator si frana imbracate in piele, buton de pornire pentru motor si scaune cu sistem ISOFIX. La exterior modelul este echipat cu jante de aliaj de 16 inch si cu proiectoare de ceata iar sistemele de siguranta includ asistentul de franare inteligent de oras (SCBS), asistenta la plecarea din rampa si monitorizarea presiunii in pneuri, ABS, EBD, DSC (sistem de control al stabilitatii dinamice) si 6 airbag-uri. In combinatie cu motorizarea pe benzina G100 si transmisia manuala cu 6 trepte, noua Mazda3 Challenge are un pret de 16.690 euro, cu TVA inclus.

Noua Mazda3 poate fi comandata in doua variante de caroserie Sport sau Sedan, cu trei motoare SKYACTIV pe benzina sau motorina. Motorizarile pe benzina livreaza 100, 120 si 165 de CP, iar dieselul biturbo genereaza 150 CP. Noile motoare ofera niveluri de consum scazute. Noua Mazda3 echipata cu motorul pe benzina de 120 CP in varianta cu transmisie manuala cu 6 rapoarte prezinta un consum combinat de 5,1 litri / 100 km. Cel mai mic consum revine propulsorului diesel CD150 care obtine un consum combinat de 3,9 litri / 100 km in combinatie cu transmisia manuala, respectand normele Euro 6. Trenurile de rulare includ in functie de preferinte si disponibilitate cutia SKYACTIV-AT, automata, sau SKYACTIV-MT, manuala, ambele cu 6 rapoarte.

Posesorii noii Mazda3 vor beneficia de garantia extinsa de 3+2 ani sau 150.000 de km. Pentru cei care doresc finantarea achizitiei, constructorul ofera programul Mazda Finance. Acesta include o dobanda de 4,9% pentru toata gama, perioada contractuala intre 12 si 60 de luni, avans minim 25% si DAE de la 8,0%, este supusa unor termene si conditii si este valabila pana la 31.12.2013.

Distribuie acest articol!