Noul Nissan Note, in Romania
25.10.2013
        
Distribuie acest articol!   

Dezvaluit publicului pentru prima oara la Salonul de la Geneva din acest an, noul Nissan Note intruneste calitatile confirmate ale predecesorului sau si inovatiile prezente pe alte doua modele ale marcii, Nissan Juke si Nissan Qashqai. Pretul modelului incepe in Romania de la 13.600 euro cu TVA. Noul Note a ajuns deja in showroom-urile Nissan, la inceputul acestei saptamani.

Cu noul model, constructorul nipon si-a propus sa ofere clientilor sai calitate fara compromisuri, cu accentul evident pe inovatiile tehnologice, in dorinta de a depasi conventiile si limitarile specifice multor modele de succes din segmentul B. Inspirat de apreciatul concept Invitation, dezvaluit la Salonul de la Geneva de anul trecut, designul noului Note afiseaza atat eleganta, cat si functionalitate. Spre deosebire de versiunile noului model Note comercializate pe alte piete, modelul european are un design unic al partii frontale, precum si oglinzi laterale modelate deosebit care inglobeaza semnalizatoarele.

Construit pe platforma V de la Nissan, noul Note combina un ampatament lung si console scurte pentru a crea un profil sportiv si agil. Partea frontala combina suprafete sculptate cu o dispunere intrepatrunsa a farurilor frontale si a mastii de radiator. Impreuna cu pasajele de roata evazate si o linie distincta, fluida, a geamurilor laterale, noul Note consolideaza si mai mult pozitia ocupata de Nissan in avangarda designului auto. Nissan marcheaza o etapa esentiala a evolutiei sale in segmentul B; noul modelul doreste sa raspunda nevoilor unei plaje si mai extinse de clienti cu o gama bogata de idei practice noi si solutii tehnologice adaptate situatiilor concrete din trafic.

La interior, profilul consolei centrale combina o dispunere simpla cu o serie de dotari ce sunt nu doar usor de folosit, ci si extremde utile in practicazilnica. Materialele premium amplifica senzatia de calitate, in timp ce dispunerea optimizata si pozitionarea inteligenta a comenzilor cresc nivelul de ergonomie al postului de condus.

Noul Nissan Note este propulsat de o gama de motoare foarte eficienta, care combina optim performantele ridicate si costurile reduse de utilizare. Sunt disponibile trei versiuni de motorizare: 1,2 litri de 80 CP, o versiune supraalimentata de 1,2 litri DIG-S de 98CP si, nu in ultimul rand, optiunea de 1.5 litri turbodiesel.

Versiunile pe benzina sunt unitati in 3 cilindri cu 12 supape, extrem de usoare, compacte si eficiente in termeni de consum.  Ambele sunt echipate standard cu sistem Stop/Start. Pe nivelul de intrare, unitatea de 1,2 litri livreaza 80 CP la 6.000 rot/min si 110 Nm la 4.000 rot/min, ceea ce se traduce printr-un consum de 4,7 litri / 100 km si 109g/km emisii de CO2.

Distribuie acest articol!