Noul Peugeot 308 SW
07.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot a dezvaluit versiunea break a compactei 308, care se va numi in continuare SW. Noul model va fi disponibil pe piata din primavara si are ca principal atu volumul portbagajului. Vorbim despre 610 litri, la fel ca la Skoda Octavia, sub Honda Civic Tourer (624 litri), dar cu 5 litri peste noul VW Golf Variant.

Versiunea break vine la doar cateva luni dupa lansarea celei de-a doua generatii 308, urmand sa fie prezentata oficial in luna martie, la Salonul de la Geneva. Peugeot nu a furnizat deocamdata cifrele pentru volumul maxim de incarcare, dar stim ca noul 308 SW masoara 4,58 m lugime (cu 33 cm in plus) si 1,47 inaltime. Asadar, pastreaza un look compact, chiar daca ofera un spatiu generos de incarcare.

Gratie platformei tehnice EMP2, noul 308 SW este mai usor cu 140 kg in comparatie cu versiunea precedenta, ceea ce are efecte benefice asupra consumului si emisiilor.

In fine, se mai stie ca Peugeot 308 SW se va asambla la Sochaux, motorizarile urmand sa fie furnizate de uzinele PSA de la Tremery si Douvrin.

Distribuie acest articol!