Audi S1 - mic si nervos
13.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cu cei 231 CP si transmisia integrala quattro, noul Audi S1 va fi o prezenta unica in clasa citadinelor sportive. Prezentata in versiunile S1 si S1 Sportback, versiunea extrema a mezinei din gama Audi va debuta oficial peste putin timp, la Salonul de la Geneva, iar pe piata va ajunge in luna mai.

Spre deosebire de versiunea clasica, "mica bomba" este dotata un un model nou de faruri (Xenon plus), parasocuri cu design agresiv si cateva accente de rosu, pentru a-i sublinia mai bine caracterul sportiv.

Aspectul sportiv este completata de jantele in doua tonuri si retrovizoarele cromate. La spate, acelasi caracter sportiv este evocat de noul eleron, grupurile optice cu LED, difuzorul si cele  doua tevi duble de esapament.

Interiorul este dominat de tenta de gri metalizat specifica modelelor sportive ale marcii, pedalierul din otel inoxidabil si scaunele sport (cele Sport S, cu tetiera integrata, sunt oferite optional).

Motorizarea este asigurata de un benzinar in 4 cilindri 2.0 TFSI supraalimentat, ce dezvolta 231 CP si 370 Nm, capabil de o acceleratie 0-100 km/ora in 5,8 secunde (5,9 pentru Sportback) si o viteza maxima de 250 km/h. Consumul mediu declarat este de 7,0 litri/100 km.

Distribuie acest articol!