Alfa Romeo Milano. Probabil cel mai sportiv SUV urban full electric
13.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

Alfa Romeo a dezvăluit Milano, noul SUV sportiv din segmentul B, care va fi disponibil la vânzare în versiuni mild hybrid și electrice, cu autonomie maximă de 410 km și capacitate de încărcare rapidă.

Primul model electric de la Alfa Romeo împarte platforma cu SUV-urile mini similare din grupul Stellantis, precum Jeep Avenger, Fiat 600 sau Peugeot 2008. Prețul de plecare în Europa este de peste 30.000 de euro pentru MHEV, respectiv cu circa 10.000 de euro în plus pentru propulsia electrică.

Milano este un model complet nou, care reprezintă, potrivit Alfa Romeo, poarta de intrare în lumea producătorului italian. Acesta își pune mari speranțe în noul model, în ceea ce privește cifrele de vânzări și imaginea mărcii.

În acest sens, constructorul mizează pe proverbiala sportivitate care îi este caracteristică. Tocmai de aceea, Milano va avea o versiune „radicală”, numită Veloce. Din păcate, aceasta va fi disponibilă ulterior lansării modelului pe piață.

Apropo de versiunile de motorizare, sunt două BEV (standard de 150 CP, cu o autonomie de 410 km, și Veloce de 240 CP) și una MHEV (1,2 litri benzină și 136 CP, cu motorul electric amplasat în cutia de viteze). Aceasta din urmă poate fi și cu tracțiune integrală (Q4). Ambele variante BEV au acumulatorul cu o capacitate de 54 kWh.

Încărcarea de la 10 la 80% se face în mai puțin de 30 de minute la o stație încărcare rapidă. La o priză Wallbox de 7,4 kW, încărcarea durează 8 ore. Capacitatea maximă de încărcare este de 100 kW, curent continuu.

Din punct de vedere estetic, cei de la Centrul de stil Alfa Romeo din Torino au reintrodus câteva dintre vechile coduri stilistice ale mărcii. Acestea se regăsesc la semnătura luminoasă, la celebrul de „scudetto” (calandrul triunghiular) sau la dispariția siglei de pe hayon, care a fost înlocuită cu textul ”Alfa Romeo”.

Milano este un model compact, cu lungimea de 4,17 metri, lățimea de 1,78 metri și înălțimea de 1,5 metri. În ciuda acestor dimensiunil, unul dintre punctele forte este volumul portbagajului de 400 de litri, unul dintre cele mai mari din categoria SUV-urilor electrice din segmentul B.

Și la interior Milano este un model sportiv, aspect care este accentual vizual de scaunele sport opționale create de Sabelt, duzele de ventilație cu forma legendară a trifoiului cu patru foi al lui Alfa), elementele îmbrăcate în piele și Alcantara, precum și volanul compact.

Instrumentarul complet digital este secondat de un ecran tactil central de 10,25 inchi orientat spre șofer, care funcționează prin widget-uri. De remarcat existența comenzilor fizice pentru diferite funcții ale vehiculului, în ton cu viitoarele cerințe EuroNCAP.

Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!