Nio ET9 vine cu o tehnologie revoluționară
08.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

NIO face valuri în domeniul automobilelor electrice, cu cel mai recent model al său, ET9. Echipat cu o arhitectură electrică de 900 de volți, acesta se constituie într-o premieră majoră, care deschide calea pentru performanțe sporite, o autonomie îmbunătățită și timpi de încărcare mai mici.

Așteptat pe piață în cursul anului 2025, NIO ET9 va redefini standardele în domeniul electromobilității.

Prin echiparea noului flagship cu o arhitectură electrică de 900 de volți, sunt depășite standardele tradiționale, de 400 până la 800 de volți. Acest progres vine cu o serie de beneficii majore.

NIO a făcut astfel următorul pas optând pentru o arhitectură de 900 de volți. Tensiunea mai mare permite o gestionare mai eficientă a energiei, rezultând o durată de utilizare mai mare a bateriei la o singură încărcare.

În mod logic, utilizatorii vor putea parcurge distanțe mai lungi fără a fi nevoiți să se oprească frecvent pentru a-și reîncărca vehiculul. NIO a insistat asupra faptului că acest sistem, numit Thunder EDS 900V, face posibilă găzduirea de motoare cu 30% mai ușoare și cu un consum mai mic de energie, dar și mai mici, ceea ce oferă un plus de spațiu la interior.

Producătorul chinez exemplifică în acest sens cu motorul amplasat în partea frontală a mașinii sale electrice, care deși cântărește doar 79 kg, generează o putere de 340 kW.

Arhitectura electrică de 900 de volți de pe ET9 permite timpi de încărcare reduși, însă, în mod curios, producătorul nu a comunicat deocamdată cifre. La fel, sunt așteptate și datele referitoare la autonomia reală a lui ET9. NIO a precizat că Thunder EDS 900V folosește un modul de putere cu carbură de siliciu de 1200 V cu o densitate de putere de 1315 kW/l și peste 300.000 de cicluri de alimentare.

Decizia NIO de a adopta arhitectura electrică de 900 de volți pentru ET9 ar trebui să determine și alți producători să urmeze această tendință și să depășească actualele limite tehnice din domeniul modelelor electrice.


Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!