Cu ce noutăți vine Renault Captur facelift (2024)
06.04.2024
        
Distribuie acest articol!   

A doua generație a binecunoscutului crossover urban are deja cinci ani de carieră, așa că a sosit momentul să primească obișnuita revizuire de la mijlocul carierei.

Captur II facelift are partea frontală complet nouă, în timp ce interiorul a rămas aproape neschimbat. Din punct de vedere al tehnologiei de la bord, introducerea sistemului multimedia OpenR Link este cea mai importantă noutate.

Vândut deja în aproape 2,2 milioane de exemplare, Captur este un model iconic în segmentul său. După succesul primei generații, lansată în 2013, a doua versiune, comercializată din ianuarie 2020, renunță acum la formele rotunjite și luminile frontale în forma literei C.

Trecerea la standardul GSR 2 adaugă toate sistemele de asistență la condus devenite obligatorii în UE. Ceea ce ar putea avea repercursiuni asupra prețurilor, încă neanunțate.

Sistemul multimedia operat de Google este fluid și intuitiv în utilizare. Noul finisaj Esprit Alpine se remarcă prin scaunele și panourile de uși multi-texturate, cu o inserție gri albăstruie pe planșa de bord.

La interior, display-ul poate avea o diagonală maximă de 10,25 inchi. Printre dotările opționale se regăsește și un sistem audio Harman Kardon.

Capacitatea portbagajului este una dintre cele mai mari din segment: până la 616 litri.

Motorizările anunțate sunt trei pe benzină (1.0 TCE de 90 CP, 1.3 TCE de 140 CP mild hybrid 48V și 1.3 TCE de 160 CP mild hybrid 48V), una GPL (1.0 TCE de 100 CP) și una full hybrid (1.6 de 145 CP). Deloc surprinzător, nu mai exista nicio versiune PHEV sau diesel.

Noul Captur ar trebui să fie disponibil pentru comenzi chiar din cursul acestei luni.

Pentru a primi în timp real știri, analize și informații din domeniul auto, urmărește 24auto.ro pe WhatsApp Channels!

Distribuie acest articol!