Citroen C1, a doua generatie
25.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

"Geamanul" lui Peugeot 108 se numeste Citroen C1 si, la fel ca "fratele" sau, vine la Geneva 2014 cu un nou design si cu o versiune decapotabila. Asadar, C1, 108 si noul Renault Twingo vor marca ofensiva minicitadinelor franceze, la editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

Al doilea C1 vine dupa o prima generatie cu peste 760.000 de exemplare vandute de la lansarea in urma cu noua ani. Iar dupa doua facelift-uri, in 2009 si 2012, iata ca mezina gamei Citroen se relanseaza intr-o versiune profund modificata.

Dimensiunile sunt aceleasi (3,46 m, 1,62 m si 1,45 m), insa aspectul frontal este complet nou – un calandru inedit si proiectoare din doua segmente, dominate de forma rotunda a partii inferioare. Un look surprinzator, chiar derutant, dar care n-ar trebui sa mire, avand in vedere ca vorbim despre originalitatea in stil Citroen.

Volumul standard al portbagajului s-a marit la 196 litri (fata de 139, la vechea generatie) si poate fi extins pana la 751 litri, cu scaunele spate rabatate. Noul C1 dispune de climatizare automata, scaune incalzite si, pentru versiunea in 3 usi, memorie a pozitiei pentru scaunele fata. De asemenea, dispune de un ecran tactil de 7 inch, sistem de acces si demaraj "maini libere" si asistenta la demaraj in panta (Hill Assist).

Directia asistata electric si partea de legatura cu solul au fost si ele reproiectate, pentru a oferi confortul necesar in special in mediul urban.

Motorizarea este asigurata de doua agregate pe benzina de ultima generatie: e-VTi 68 Airdream cu transmisie manuala cu 5 trepte (sau ETG), cu Stop&Start, respectiv cel in 3 cilindri de 1,2 litri VTi 82, cu un consum mediu anuntat de 4,3 l/100 km.

Disponibil in versiuni cu 5 sau 3 usi, noul Citroen C1 este, de asemenea, disponibil in doua arhitecturi: clasica sau decapotabila. Aceasta din urma se numeste Airscape si dispune de un pavilion textil retractabil, comandat electric.

La lansare, va fi disponibil in opt tente de culoare, de la negru Caldera pana la rosu Scarlet. De asemenea, vor exista posibilitati de personalizare prin vopsirea caroseriei in doua tonuri. La fel, vor fi propuse editii speciale cu anumite culori pentru pavilionul textil.

Lansarea comerciala este prevazuta pentru vara lui 2014.

Distribuie acest articol!