Ford Focus facelift 2014
24.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Ford va prezenta noua versiune revizuita a modelului compact Focus in cadrul apropiatului Salon Auto de la Geneva. Operatia de revizuire vizeaza atat versiunea hatchback cu 5 usi, cat si cea break. Revizuirea intervine intr-un moment favorabil pentru aceasta a treia generatie Focus, care a trecut deja de pragul de un milion de unitati produse in Europa.

Ca element reprezentativ la exterior se distinge grila frontala preluata de la Fusion (versiunea americana a lui Mondeo), adoptata deja de Fiesta si inspirata din clasicul calandru Aston Martin. Impreuna cu grila, si grupurile optice au fost revizuite – acum sunt mai inguste si prelungite pe laterale. Pe capota au aparut cateva nervuri logitudinale, care sporesc impresia de robustete.

Modificarile sunt mai putine la partea din spate, unde stopurile par sa fie micsorate, cu un design modificat. La interior, consola centrala a primit un diplay de mari dimensiuni si butoane redesenate. Volanul este si el de generatie noua si este de asteptat ca noul Focus facelift sa primeasca si un nou sistem de infotainment.

Noul Focus cu facelift va fi primul Ford de pe piata europeana echipat cu noul motor pe benzina EcoBoost de 1,5 litri (150 CP si 180 CP) si cu cel diesel de 1,5 litri (95 CP si 120 CP).

Distribuie acest articol!