Premiera Audi: S3 Cabriolet
23.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa S3, S3 Sportback si S3 sedan, iata si noul S3 Cabriolet! Este pentru prima oara in istoria modelului, cand este propus si in varianta decapotabila.

Cu 4,43 m lungime, noua versiune se intercaleaza intre Sportback (4,33 m) si sedan (4,47 m). Volumul portbagajului este de 245 litri cu capota retrasa, respectiv de 287 litri cu habitaclul acoperit. Pavilionul textil va fi disponibil in 3 culori si poate fi inchis sau deschis din mers (prin comanda electrica) pana la 50 km/ora, in 18 secunde.

Audi a tinut sa confere un aer de noblete acestui model, prin aplicarea unor baghete de aluminiu pe conturul parbrizului si habitaclului. La fel, oglinzile retrovizoare laterale au carcasa din aluminiu. Spatele se remarca prin stopurile cu LED din dotarea standard, cele 4 evacuari cromate si difuzorul gri. Jantele standard sunt pe 18 inch, insa optional sunt disponibile si pe 19 inch. Etrierele de frana sunt vopsite in negru (optional, in rosu), la fel ca tapiteria din habitaclu. Spre deosebire de un A3 Cabrolet clasic, S3 are garda la sol micsorata cu 25 mm.

Ca la toate celelalte versiuni S3, Audi anunta un motor 2.0 TFSI de 300 CP si 380 Nm. Echipata strandard cu transmisia S tronic cu 6 rapoarte (padelele la volan sunt optionale), S3 Cabriolet accelereaza 0-100 km/ora in 5,4 secunde si are viteza maxima limitata la 250 km/ora. Performante rezonabile, ca si consumul mediu declarat de 7,1 litri/100 km, avand in vedere greutatea masinii, de 1.620 kg.

Ca toate modelele S, si acesta dispune de transmisia integrala quattro. De retinut si sitemul "drive select", care intervine asupra caracteristicilor motorului, transmisiei si directiei, oferindu-i celui de la volan cinci moduri ("comfort", "auto", "dynamic", "efficiency" sau "individual").

Primele livrari sunt anuntate pentru la vara. In Germania, pretul de plecare este de 48.500 euro.

Distribuie acest articol!