Renault Twingo, reinventat
17.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

La doua decenii de la aparitie, Twingo evolueaza radical, cea de-a treia generatie a citadinei franceze fiind, practic, reinventata. Dezvoltat in cooperare cu Daimler (imparte cu smart platforma tehnica), noul Twingo se inspira din trecut, fiind derivat din conceptele Twin’Z si Twin’Run, inspirate la randul lor de legendarul Renault 5, un model de mare succes in anii 70 si 80.

Noul Twingo se vrea insa un automobil modern, asa ca a adoptat noua grila frontala specifica Renault, conceputa de Laurens van den Acker, directorului de Design Industrial al marcii. Alura neoretro a caroseriei are cateva detalii simpatice, precum "ascunderea" manerelor de la usile spate (ca la Clio) sau hayonul complet din sticla.

Insa marele element de originalitate al modelului Twingo 3 este amplasarea motorului in spate, asa cum era si la Twin’Z, dar mai ales la vechile modele Renault 8, Dauphine si 4CV. Prin urmare, agilitatea si raza de bracaj se numara printre atuurile sale. De retinut ca va fi propulsat doar de motorul pe benzina 0.9 TCe de 90 CP. Renault nu are in plan niciun diesel, dar in schimb studiaza posibilitatea unei versiuni electrice.

Disponibil in alb, albastru, galben si rosu, noul Twingo va fi un concurent serios pentru FIAT 500 si toate celelalte modele din acest segment. Va fi lansat mai intai in versiunea cu 5 usi, la un pret de plecare estimat de presa franceza undeva sub 11.000 de euro.

Distribuie acest articol!