Volkswagen Taigun, mai aproape de productie
27.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Recent, la Auto Expo 2014, eveniment gazduit de New Delhi, Volkswagen a prezentat o versiune avansata, apropiata de productia de serie, a micului SUV Taigun. Principalele noutati ale versiunii de anul acesta se regasesc la partea din spate.

Spre deosebire de varianta initiala a conceptului, prezentata in Brazilia, la finele lui 2012, spatele este considerabil diferit. Astfel, roata de rezerva a fost montata pe portiera spate, ceea ce ofera un acces facil la roata, fara a mai fi necesara golirea portbagajului.

Foarte probabil ca aceasta modificare s-a facut ca raspuns la cererea potentialilor clienti, pentru care o astfel de solutie este mult mai practica. La fel cum este si solutia cu luneta care se deschide separat. Astfel, partea de jos a portierei spate are balamale pe partea stanga, deci se deschide in lateral, in timp ce luneta are balamalele pe marginea pavilionului si se deschide in sus.

Pentru a face loc rotii de rezerva in noua sa locatie, placuta de inmatriculare a fost mutata in parasocul spate. O solutie interesanta s-a folosit pentru manerul portierei spate – mascat in stopul din dreapta.

Noul concept Taigun masoara 3.859 mm lungime (3.995 mm cu roata de rezerva) si e propulsat de moul motor de 1.0 litri TSI, de 110 PS. Consumul mediu al acestui propulsor este de doar 4,7 litri/100km (110 g/km CO2).

Distribuie acest articol!