Dubla lansare Mercedes in Romania: GLA si noua Clasa C
16.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Lansate oficial pe plan international la finalul anului 2013, noile modele Mercedes-Benz GLA si noua Clasa C sunt disponibile in showroom-urile din Romania, incepand cu data de 15 martie 2014.

Cele doua modele seteaza noi standarde in segmentele din care fac parte, prin calitatile intrinseci si beneficiile aduse experientei condusului. Astfel, noul Mercedes-Benz GLA reinterpreteaza, prin designul progresiv, modelul ideal al unui SUV compact, in timp ce noua Clasa C este caracterizata de inovatii tehnice si detalii de interior ce subliniaza confortul revigorant si sportivitatea rafinata a limuzinei.

Noua Clasa C dispune de dotari tehnice inovatoare, fiind un model de referinta pentru segmentul sau. Cu un design aerodinamic si un interior ultra-luxos, noua Clasa C este un simbol al confortului, rafinamentului si elegantei. Noua Clasa C dispune pe lista de optionale de doua sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED. Modelul este dotat cu un touchpad inovator (ce permite interactiunea extrem de facila cu sistemul multimedia, precum si introducerea de caractere “scrise” cu mana pe suprafata de comanda) si cu sistemul head-up display (ce afiseaza informatiile importante in campul vizual al soferului, pastrand atentia acestuia in directia de mers).

Scopul declarat al marcii Mercedes-Benz este atingerea celui mai inalt standard de siguranta pentru intreaga gama. In aceasta idee, noua Clasa C este echipata cu aproape toate sistemele de asistenta care au fost lansate in premiera mondiala pe Clasa S si Clasa E. Sistemele de asistenta pentru sofer asigura atat sporirea confortului, cat si a sigurantei (printre aceste sisteme, se numara, in echiparea standard, Attention Assist, Collision Prevention Assist iar optional Distronic Plus cu Steering Assist, Brake Assist Plus, Active Lane Keeping Assist), sisteme ce permit rularea in mod partial autonom.

Performanta noii Clase C este asigurata de motorizari puternice si eficiente pe benzina si diesel, toate oferind standard functia ECO start/stop. Trei motorizari sunt disponibile pentru noua Clasa C la momentul lansarii pe piata – un diesel sub indicativul C 220 BlueTEC si doua motoare pe benzina, C 180 si C 200. In plus, toate motorizarile sunt conform normelor de emisii poluante Euro 6. Mai mult, toate propulsoarele sunt cu pana la 20% mai economice decat cele ale modelului precedent.

La fel ca in cazul Claselor S sau E, Mercedes-Benz va oferi, incepand cu septembrie 2014, o versiune hibrida pentru noua Clasa C, cu un sistem de propulsie format dintr-un motor diesel combinat cu un motor electric.

Preturile pentru noua Clasa C incep de la 27.500 euro fara TVA (34.100 euro cu TVA inclus), pentru modelul C 180.

Noul GLA este al patrulea model compact de noua generatie Mercedes-Benz, fiind primul SUV al marcii disponibil optional cu noua generatie a sistemului de tractiune integrala permanenta 4MATIC cu distributie variabila a cuplului motor.

Mercedes-Benz GLA este echipat cu sistemul de detectare a oboselii Attention Assist si cu cel de prevenire a coliziunilor din fata, Collision Prevention Assist. Acesta functioneaza pe baza de radar, include functia de asistare la franare Brake Assist, devenind activ de la viteze de doar 7 km/h.

Noul GLA subliniaza aspiratia Mercedes-Benz de a deveni lider in materie de performanta in segmentul SUV compact premium. Cele doua variante diesel disponibile pentru noul GLA exceleaza datorita valorilor foarte bune de cuplu, dar si datorita eficientei: GLA 200 CDI  dispune de 136 CP, are o cilindree de 2,2 litri si un cuplu motor maxim de 300 Nm, in timp ce GLA 220 CDI are o cilindree de 2,2 litri, ofera o putere maxima de 170 CP si un cuplu motor maxim de 350 Nm.

Noul GLA poate fi personalizat pana in cele mai mici detalii, datorita liniilor de echipare  Style, Urban si AMG Line, dar si cu ajutorul pachetelor Night si Exclusive. O lista complexa de dotari optionale este, de asemenea, disponibila pentru procesul de configurare.

Preturile modelului GLA incep de la 24.625 euro fara TVA (30.535 euro cu TVA inclus), pentru modelul GLA 200.

Distribuie acest articol!