Incepe un nou sezon in motorsportul romanesc
20.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pentru Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS), ca de altfel pentru toti cei implicati in motorsport, pregatirea pentru noul sezon competitional a inceput odata cu incheierea sezonului 2013. Astfel, Raliul Brasovului are si in acest an o semnificatie aparte, fiind momentul cand se tureaza din nou motoarele dupa cele doua luni de intersezon, cand planurile facute in acest rastimp sunt gata de a fi puse in aplicare.

Presedintele FRAS dl. Ovidiu Mazilu, comenteaza astfel acest nou inceput: „Sunt bucuros ca am avut Gala Campionilor in premiera, dupa Anul Nou, pentru ca fastuosul eveniment a fost o buna ocazie de reuniune a vedetelor noului sezon 2014: piloti premiati, organizatori, sponsori, echipe, mecanici, arbitri si familiile acestora. Ne asteptam la un sezon agitat, in sensul bun al cuvantului, avem ca de obicei noutati in toate sporturile pe patru roti pe care FRAS le tuteleaza, speram ca toate campionatele vor fi din nou pe placul fanilor de motorsport. In particular, pentru ca deschidem sezonul competitional cu traditionalul Raliu al Brasovului, ne bucuram ca tot mai multe nume sonore pe plan international aleg sa participe in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Indubitabil este o certificare obiectiva a nivelului la care a ajuns acest campionat si cel putin din acest punct de vedere va pot spune ca suntem invidiati de tarile vecine, fata de care eram mult in urma acum patru-cinci ani. Le dorim succes tuturor concurentilor, iar pilotilor straini sa se simta cat mai bine in tara noastra! In acelasi timp, observand ascensiunea echipajelor romanesti de la un an la altul, va asigur ca momentul cand ai nostri se vor bate de la egal la egal cu strainii, va sosi mult mai repede decat ne-am fi asteptat acum doi-trei ani. Urmariti la Brasov debutul Campionatului National de Raliuri Dunlop 2014!”

Decizia lui Francois Delecour – campionul national absolut in 2013 – de a concura si anul acesta in Romania, ca si cea a lui David Botka, pilot care revine la prima etapa din 2014 dupa ce initial anuntase ca nu are bugetul necesar participarii in Romania, odata cu Edwin Keleti la volanul noului Ford Fiesta R5, cu Raul Badiu debutand cu Renault Clio R3, cu trecerea lui Sebastian Barbu la clasa 2, unde va concura pe masina lui Vali Porcisteanu de anul trecut – debutul Campionatului National de Raliuri Dunlop 2014 este unul cat se poate de interesant si merita urmarit indeaproape de catre toti cei pasionati de motorsport.

Tess Rally Romtelecom se va desfasura in perioada 20-22 martie, pe asfalt, cele 11 probe speciale (9 diferite) insumand 137,22 km, competitia avand coeficient 1,2. Prezentarea oficiala a raliului va avea loc joi, 20 martie, orele 19,30, startul in prima zi de concurs fiind programat vineri la 14,45. Atunci vor fi parcurse 5 probe speciale, in lungime de 37,63 km, iar distanta totala parcursa de concurenti in prima zi va fi de 216,88 km.

Prima zi a competitiei se va incheia cu Romtelecom Brasov Rally Show, superspeciala programata la 20,14. Cele 6 probe speciale de sambata includ Babarunca si Cheia, probe speciale cu o lungime de 27 km si cate doua treceri pe Poiana si Rasnov, in total 99,59 km. Competitia se va incheia cu festivitatea de premiere din Piata Sfatului, duminica la ora 20,00.

Distribuie acest articol!