Noul Renault Trafic continua o poveste de succes
19.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Lansat in 1980 ca succesor al emblematicului Estafette, Renault Trafic a inregistrat vanzari de peste 1,6 milioane de unitati in intreaga lume. In 2014, cariera de succes a modelului Trafic continua cu o noua generatie, ce va fi comercializata in 50 de tari.

Noul Trafic propune un design exterior reprezentativ pentru noua identitate de marca Renault. Partea frontala integreaza sigla supradimensionata, plasata vertical si valorizata prin amplasarea pe un fond negru stralucitor, caracteristica noii identitati de marca Renault. Blocurile optice expresive dau o nota de dinamism ansamblului frontal, dominat de grila generoasa a radiatorului si de bandoul lat, in culoarea caroseriei. O alta nota de originalitate este data de parbrizul plonjat, mai inclinat decat la generatia anterioara. Profilul vehiculului este mai dinamic, liniile laterale fiind mai bine conturate. Bara de protectie de mari dimensiuni contribuie la impresia generala de robustete si siguranta.

Noul Trafic este un vehicul adaptat unei palete largi de utilizari datorita marii diversitati a gamei: 270 de versiuni, 2 variante de inaltime, 2 variante de lungime, versiuni furgon, cabina extinsa, platforma sau vehicul pentru transportul de persoane, si in plus vehiculele adaptate de carosierii specializati, parteneri agreati ai Renault Tech.

Derivate din blocul 1.6 dCi de ultima generatie dezvoltat de Renault (R9M), motoarele dispun de cele mai noi evolutii tehnologice, oferind un consum redus, in conditiile unui confort deplin in utilizare. Sunt disponibile doua versiuni de motorizare: versiunea cu supraalimentare simpla, cu turbosuflanta variabila care permite o economie de peste 1 litru/100 km fata de generatia anterioara sau versiunea twin-turbo, care permite reducerea consumului la o medie sub pragul de 6 litri/100 km (consum omologat conform reglementarilor in vigoare). Aceste motoare ofera un cuplu important inca de la turatii joase, ceea ce asigura un demaraj eficient si acceleratii puternice chiar si atunci cand vehiculul este complet incarcat.

Distribuie acest articol!