Seria Legendelor Bugatti continua cu Rembrandt
06.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti lanseaza zilele acestea, la Geneva, cea de-a patra editie din seria speciala Legende. Contrar asteptarilor (vezi link-ul de mai jos), aceasta editie nu este inchinata cehoaicei Elizabeth Junek, cum se specula in presa auto pana mai deunazi.

Si nu este vorba nici de Jean, cel care i-a succedat lui Ettore Bugatti la conducerea companiei, ci de fratele sau, Rembrandt Bugatti. "Unul dintre sculptorii importanti de la inceputul secolului XX", conform descrierii facute de catre familia sa, Rembrandt Bugatti s-a facut cunoscut prin sculpturile sale turnate in bronz si reprezentand animale. Dar poate cea mai cunoscuta creatie a sa a ramas elefantul ridicat in doua picioare, devenit ornament pentru legendarul Bugatti Type 41 Royale. Astfel, aceasta sculptura a ramas asociata pentru totdeauna cu brandul Bugatti.

Editia Rembrandt se remarca prin cele doua tonuri de maro si interiorul in nuanta coniac. Este dezvoltata, ca si editiile precedente, pe baza modelului Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, cel mai rapid cabriolet de serie din lume. Va fi produsa in doar trei exemplare, fiecare scos la vanzare la pretul de 2,18 milioane de euro fara taxe. La doua zile dupa deschiderea Salonului de la Geneva, in cadrul caruia va fi prezentata editia Rembrandt, la Berlin va fi vernisata o expozitie cu lucrari ale sculptorului Rembrandt Bugatti.

Distribuie acest articol!